Fleur je mancave op met Pierry Gasly's podium-winnende Toro Rosso

Gasly's STR14 kan van jou zijn. En je hoeft er niet eens de grens voor over.

Fleur je mancave op met Pierry Gasly's podium-winnende Toro Rosso

Formule 1-wagens worden niet snel aangeboden als tweedehandsjes. Wanneer dat wel gebeurt gaat het vaak om auto's die al decennia stil gestaan hebben. Een moderne turbo-hybride zul je niet snel aantreffen, aangezien de teams die auto's liever achter eigen gesloten deuren houden. Deze Toro Rosso STR14 uit 2019 is echter de uitzondering die de regel bevestigt.

STR14 Honda

Het gaat om chassis 4, bestuurd door Alex Albon en Pierre Gasly. De auto zat dus midden in de soap rond Red Bull's tweede stoeltje in 2019. Albon zat in de eerste helft van het seizoen achter het stuur. Zijn beste resultaat was een zesde plaats op de drijfnatte Hockenheimring.

Vanaf de Belgische Grand Prix schoof Alex Albon op naar het moederteam en mocht Pierre Gasly de STR14 overnemen. De Fransman kwam moeilijk op gang na de mentale klap van zijn degradatie, maar wist toch zijn eerste podiumplek te verzilveren.

In een bloedstollende dragrace met de Mercedes van Lewis Hamilton kreeg Pierre het voor elkaar om als tweede over de streep te knallen bij de Grand Prix van Brazilië. Daarmee scoorde hij meteen het laatste podium voor Toro Rosso, aangezien het team tegenwoordig door het leven gaat als AlphaTauri.

Ron Reinders

De Toro Rosso STR14 wordt aangeboden door Nederlandse superfan Ron Reinders. De Hengeloër houdt er een prachtige verzameling op na, inclusief de Toro Rosso STR10 waar ene Max Verstappen zijn debuut in maakte.

Reinders werd groot als handelaar in racetrailers en runt daarnaast als hobby de website GPCars4Sale, waarmee hij handelt in oude Grand Prix-wagens. Met dank aan Ron is de STR14 het meest recente F1-chassis op de markt.

Reinders met Max' STR10.

Geen Honda-power

Helaas kun je de de Toro Rosso niet net zo op zijn staart trappen als Gasly deed op Interlagos. De 1,6 liter Honda V6 Power Unit is namelijk vakkundig verwijderd. Logisch ook: zonder een compleet team van engineers krijg je het ding überhaupt niet aan de praat.

Even 'goedkoop' een Cosworth V8 erin lepelen zal helaas ook niet gaan. Verder is de auto wel gewoon compleet. Perfect dus als toffe simulator. Of gewoon om naar te kijken. Dat kan trouwens hier. De prijs is zoals je zou kunnen verwachten op aanvraag.

Formule 1
  • Ron Reinders via Racecarsdirect