Alex Albon's DTM Ferrari krijgt AlphaTauri kleuren

Een subtiele klap in het gezicht van Red Bull aan het adres van Alexander Albon. De derde rijder van het Red Bull F1-team zal het in de DTM moeten doen met de livery van B-team AlphaTauri.

Alex Albon's DTM Ferrari krijgt AlphaTauri kleuren

De klappen blijven maar komen voor Alexander Albon. Eind vorig seizoen kreeg hij na lang wachten toch de zak van Red Bull Racing. In plaats daarvan redde het team Sergio Perez van een seizoen op de reservebank. Albon mocht nog aanblijven als derde rijder voor het geval de Mexicaan weer eens een griepje oploopt.

Troostprijs

Als een soort van troostprijs werd de Britse Thai ingelijfd bij Red Bull's nieuwe DTM-team samen met jonge Nieuw-Zeelanders Liam Lawson (Formule 2) en Nick Cassidy (Formule E). De ooit zo prestigieuze DTM staat op dit moment echter op losse schroeven.

Het verlies van Mercedes, Audi en BMW heeft de ooit trotse serie gedwongen om met ongewijzigde GT3-auto's en klantenteams verder te gaan. Hierdoor is de DTM niet veel anders dan een duurdere, meer verwarrende versie van de ADAC GT Masters. De T in DTM stond normaal gesproken voor Tourenwagen, maar daar is eigenlijk geen sprake meer van.

Voordat Red Bull bijsprong waren er slechts vier teams betrokken bij de nieuwe DTM, twee met McLaren, een met Mercedes en een met Audi. Red Bull voegt daar in samenwerking met Ferrari-fabrieksteam AF Corse twee auto's aan toe. Het is voor het eerst dat de twee merken samenwerken sinds 2006, toen de Red Bull RB2 een 2,4 liter V8 van Ferrari in de staart had.

B-team

Omdat Albon verplichtingen heeft bij het Formule 1 team was het onmogelijk om hem een fulltime stoeltje te geven in de DTM. Hij zal daarom gaan rouleren met Nick Cassidy, maar zijn auto krijgt geen Red Bull-kleuren mee. In plaats daarvan zal hij gaan strijden onder de vlag van AlphaTauri.

Dit is natuurlijk niets meer dan een sponsordeal om het kledingmerk van Red Bull aan te prijzen, maar toch voelt het een beetje vreemd. De enige echte Red Bull coureur in het team moet het doen met de livery van het B-team. Liam Lawson krijgt daarentegen beschikking over een 488 GT3 Evo in Red Bull-uitmonstering.

Zelfs in de DTM wil Red Bull zich blijkbaar toch nog een beetje distantieren van die arme Alex. Hopelijk kan hij het op de baan alsnog waarmaken.

Autosport
  • Red Bull Racing