Gordon Murray eert Niki Lauda met nieuwe T50s

De nog sportievere versie van de meest sportieve auto ooit, de Gordon Murray Automotive T50, brengt een eerbetoon aan Niki Lauda. De F1-legende zou vandaag 72 zijn geworden en werkte vroeger intensief samen met Gordon Murray.

GMA T50s

Een auto van 850 kilogram, met 725 pk uit een V12 zonder turbo en een aeropakket dat 1.500 kilogram aan downforce creëert. Maak kennis met het ultimum optimum uit de autogeschiedenis. Beter dan dit gaat het (zeer waarschijnlijk) niet meer worden. Gordon Murray heeft de McLaren F1, die hij drie decennia geleden ontwikkelde, in alle opzichten verbeterd. Daarnaast heeft hij er zijn meest radicale innovatie ooit in verwerkt: de fan. De auto zuigt zich als een stofzuiger vast op het asfalt.

V12

De 3,9 liter grote V12 is nóg beter gemaakt dan de bizarre versie die er in de gewone T50 zit. Het toerental van de motor is nu nog hoger. Hij haalt 12.100 RPM. Het vermogen van 725 pk is bijna 75 paarden hoger dan dat van de gewone T50, die heeft 652 pk.

We laten Gordon Murray even zelf aan het woord, want wij zijn even sprakeloos:"In my view, it doesn’t get better than that and is driving in its purest form. The T.50s Niki Lauda will give a visceral connection between driver, car, and track, the like of which has not been experienced to date."