Hamilton berust zich: 'Verstappen gaat geen fouten maken'

Sir Lewis heeft alle hoop op een titelkans voor Mercedes laten varen. Met twee titels op zak en een dominante auto zal de Nederlander volgens Hamilton geen fouten meer gaan maken.

Hamilton berust zich: 'Verstappen gaat geen fouten maken'

De openingsrace van 2023 was de meeste teams, coureurs en fans een deceptie. Ondanks beperkte windtunneltijd en de daar bovenop gegooide budget cap-straf was Red Bull met afstand het snelste in Bahrein. Uitdagers Ferrari en Mercedes leken ten opzichte van vorig jaar zelfs relatieve snelheid verloren te hebben.

Bij niemand kwam het harder aan dan bij het team van Mercedes. Na een dramatisch 2022 hoopte de voormalige kampioensformatie een inhaalslag gemaakt te hebben. Stercoureur Lewis Hamilton eindigde de race echter als vijfde, bijna een minuut achter een rustig cruisende Max Verstappen.

Interne meltdown

Het Mercedes-kamp schoot meteen in een diepe depressie. Toto Wolff riep dat alles slecht was bij het team, George Russell voorspelde dat Red Bull alle 23 races zal winnen en Sir Lewis Hamilton gaf de rest de schuld door te claimen dat niemand naar zijn suggesties voor de 2023-auto geluisterd had.

Na de uitgebreide interne meltdown is Hamilton ook maar even naar buiten gaan kijken. Mercedes is immers niet alleen te langzaam, maar Red Bull en 'that guy' Max Verstappen zijn ook veel te snel.

Foutloos naar nummer drie

Tegenover RaceFans gaf de achtvoudig zevenvoudig wereldkampioen een opvallend positieve beoordeling van zijn oude aartsrivaal. Volgens Hamilton was Verstappen in het verleden al moeilijk te verslaan, maar na zijn tweede titel wordt het zo goed als onmogelijk. Door de reserves die de Nederlander heeft vanwege de snelheid van de RB19 zal Verstappen bovendien geen fouten meer maken. Max is immers toch een echte wereldkampioen:

"Ik denk dat hij heel erg zelfverzekerd zal zijn. Ik denk dat ze een ongelooflijke auto ontwikkeld hebben vorig jaar, ze braken alle records voor vrijwel alle. Ik denk dat ze tegen het eind niet eens aan het pushen waren en toen lagen ze nog steeds ver voor."

"Ik denk niet dat hij fouten zal maken. Hij is een wereldkampioen dus ik zou zijn vastberadenheid of zijn focus niet in twijfel trekken. Ik denk dat hij net zo gefocust zal zijn als tevoren, en het is onze taak om het in te halen."

Formule 1
  • NLBeeld / BrunoPress, Red Bull Content Pool