Verstappen reageert op commentaar vanuit Mercedes: 'Ze kunnen niet omgaan met verliezen' 

Max laat zich niet van zijn stuk brengen door het recente commentaar vanuit Mercedes. De venijnige opmerkingen zijn volgens de Nederlander een teken dat Mercedes het bijzonder moeilijk heeft met verliezen.

Verstappen reageert op commentaar vanuit Mercedes: 'Ze kunnen niet omgaan met verliezen' 

Terwijl Max Verstappen en Red Bull alle records aan het breken zijn worden de geluiden vanuit het kamp van Mercedes steeds venijniger. Voorafgaand aan de Grand Prix van Italië gooide Lewis Hamilton al in de ether dat Max het veel te makkelijk heeft. In tegenstelling tot Lewis heeft de Nederlander immers 'nooit een sterke teamgenoot gehad.'

Het commentaar werd na de race aangevuld met uitspraken van Mercedes-chef Toto Wolff, die Verstappen's recordbrekende tiende overwinning op rij afserveerde als 'leuk voor Wikipedia.'

Onvermogen

De toenemende kritiek en vreemde opmerkingen zijn Verstappen uiteraard niet ontgaan. Tegenover Motorsport.com stelt hij dat het een symptoom is van het onvermogen van Mercedes om om te gaan met verliezen. Na een jarenlange periode van dominantie kunnen ze in Brackley er gewoon niet aan wennen dat ze niet meer de sterksten zijn. De waardering voor de concurrentie is dan ook vaak ver te zoeken:

"Ik denk dat het heel moeilijk is voor Mercedes om om te gaan met verliezen. Dat is het probleem dat je natuurlijk hebt als je zoveel jaren gewonnen hebt. Maar aan het eind van de dag moet je ook realistisch zijn. Als het niet mogelijk is [om te winnen], dan is het niet mogelijk. Je moet ook kunnen waarderen wat andere teams aan het doen zijn. Wij deden dat in de jaren dat Mercedes domineerde."

Focus op jezelf

Toto en co zouden er volgens Verstappen goed aan doen om een voorbeeld te nemen aan het Red Bull uit de Mercedes-periode. Destijds wist het team de prestaties van Mercedes te waarderen, en keek het vooral naar zichzelf. In plaats van de resultaten van Mercedes en Lewis Hamilton af te vallen was Red Bull meer bezig met het vinden van een manier om de Silberpfeilen bij te halen:

"Destijds zeiden we gewoon tegen onszelf 'we moeten harde werken', want toen waren we gewoon niet goed genoeg vergeleken met [Mercedes]. Je kunt blijven zeggen dat de dingen die we op dit moment bereiken niet zo speciaal zijn, of dat is tenminste waarschijnlijk wat ze denken. Maar uiteindelijk moet je je gewoon op jezelf richten want dat is het enige waar je invloed op hebt."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool