Hamilton: 'Al mijn teamgenoten waren sterker dan die van Verstappen'

Volgens Sir Lewis heeft Max het maar makkelijk. De Nederlander heeft naar Hamilton's mening nog nooit een echt sterke teamgenoot gehad.

Hamilton: 'Al mijn teamgenoten waren sterker dan die van Verstappen'

Alle aandacht op Monza gaat dit weekend uit naar Sir Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen tekende donderdag bij voor nog eens twee seizoenen met Mercedes. Het was dus geen verrassing dat de aanwezige media een hoop vragen voor de ervaren Brit had.

Voorafgaand aan de eerste vrije training werd Lewis even door Sky Sports aan de tand gevoeld. De Mercedes-kopman had een paar opvallende uitspraken paraat.

Max had het makkelijk

Hamilton meent namelijk dat hij een veel moeilijkere carrière gehad heeft dan regerend wereldkampioen Max Verstappen. De Nederlander heeft volgens Lewis namelijk nog nooit een echt sterke teamgenoot gehad.

Terwijl Hamilton zich met Fernando Alonso, Jenson Button, Nico Rosberg en Valtteri Bottas moest meten had Verstappen volgens de Brit weinig te vrezen van Daniel Ricciardo, Pierre Gasly, Alex Albon en Sergio Pérez:

"Naar mijn persoonlijke mening, waren Valtteri en al mijn teamgenoten sterker dan de teamgenoten die Max gehad heeft. Jenson, Fernando, George, Valtteri, Nico. Deze jongens zijn allemaal sterk geweest, heel consistent. Max racet niet tegen iemand zoals dat."

De achterliggende gedachte is overduidelijk: Hamilton vindt zijn eigen prestaties veel indrukwekkender dan die van zijn oude rivaal. Het feit dat 'Wingman' Bottas altijd vrolijk voor hem aan de kant ging laat Lewis maar even in het midden.

Opgeblazen verschillen

Hamilton stoort zich bovendien aan de verhalen rond de dominantie van Verstappen die dit seizoen rondgaan. Volgens de Brit worden de verschillen tussen Max en huidige teamgenoot Sergio Pérez veel meer opgeblazen dan jaren geleden gebeurde toen hij Valtteri Bottas steevast de baas was:

"Het verhaal dat door de media gaat... Weet je, toen ik me een halve seconde, zes tienden voor Valtteri kwalificeerde, zeiden ze niet hetzelfde als ze vandaag zeggen wannneer Max zes tienden voor Perez kwalificeert - het wordt veel meer opgeblazen."

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press, NL Beeld / Proshots, NL Beeld / Avalon, Mercedes-AMG Petronas F1 Team