Horner stellig over Perez: 'Checo blijft in 2024 onze coureur'

Ondanks de moeizame periode die Pérez doormaakt is Red Bull opperhoofd Christian Horner nog altijd tevreden met de Mexicaan. Checo zal volgens de Brit dan ook gewoon zijn contract voor 202 uit mogen dienen.

Horner stellig over Perez: 'Checo blijft in 2024 onze coureur'

Sergio Pérez is maanden een van de meest geplaagde mannen in de paddock. Na winst in Saoedi Arabië en Baku begon de Mexicaan heilig te geloven in een kans op de titel ten opzichte van dominante teamgenoot Max Verstappen. In Miami werd hij echter meteen terug naar de realiteit gesleept.

Die schok leek de aanleiding voor een dramatische reeks voor Checo. Een crash in de kwalificatie van Monaco was de eerste van vijf gefaalde pogingen op rij om Q3 te halen. Bovendien kwam hij in de races maar moeizaam naar voren. Slechts een enkele keer wist hij de tweede plek te pakken achter teamgenoot Max Verstappen. De Nederlander heeft inmiddels negen overwinningen op rij op zijn rekest.

'Checo doet het prima'

Het geploeter van Pérez leek de aanleiding te vormen voor de exit van Nyck de Vries bij AlphaTauri ten faveure van RBR-veteraan Daniel Ricciardo. De goedlachse Aussie maakte bij een test zoveel indruk dat hij de kans kreeg zich te bewijzen in de zeepkist van het zusterteam. De druk die daarmee op Checo gezet werd viel echter weg nadat DannyRic zijn bolide in de bandenstapel parkeerde op Zandvoort en een middenhandsbeentje brak.

Ondanks de reeks teleurstellingen en de slecht verhulde plannen om een vervanger te evalueren meent Red Bull-chef Christian Horner echter dat het team ten volste tevreden is met Sergio. De Mexicaan heeft voor volgend jaar dan ook niets meer te vrezen. In 2024 zal hij zich gewoon in een donkerblauwe overall mogen hijsen:

"Checo’s situatie voor volgend jaar is duidelijk. Hij is een Red Bull Racing-coureur. We hebben een overeenkomst met hem. Ongeacht die overeenkomst zijn we blij met het werk dat hij levert."

"Hij is tweede in het wereldkampioenschap. Hij is de enige coureur afgezien van Max die Grand Prix gewonnen heeft dit jaar. Het is makkelijk om hem af te vallen wanneer het niveau zo hoog ligt aan de andere kant [van het team]. Maar hij zal onze coureur zijn in 2024."

Niveau te hoog

Volgens Horner is het geen verrassing dat de prestaties van Pérez scherp afsteken tegen die van zijn illustere teamgenoot. Op dit moment is er immers niemand op de grid die aan Max Verstappen kan tippen. Checo vervangen door iemand anders heeft dus weinig zin:

"Als Max er niet was had Checo nog vier of vijf races gewonnen. Dus hij doet zijn werk. Hij is tweede in het wereldkampioenschap. Je zag zijn prestaties vandaag [op Zandvoort]. Hij had pech met de penalty en hopelijk kan hij meer overwinningen scoren voor het einde van het jaar."

"Ik denk dat Max in een periode van zijn carriere zit waarin hij gewoon ongenaakbaar is. Ik denk niet dat er een andere coureur op de grid zou kunnen bereiken wat hij doet in die auto. Zijn teamgenoot zijn is waarschijnlijk, in sommige opzichten, de minst benijdenswaardige baan om te hebben omdat het niveau zo hoog ligt."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool