Rosberg waarschuwt Russell: 'Lewis haat het om achter een teamgenoot te finishen'

De extreme consistentie van George Russell heeft hem naar een positie als de facto teamleider van Mercedes gebracht. Voormalig Mercedes coryfee Nico Rosberg waarschuwt de jonge Brit echter voor zijn oude teamgenoot: Lewis Hamilton zal er alles op alles gaan zetten om de controle terug te krijgen.

Rosberg waarschuwt Russell: 'Lewis haat het om achter een teamgenoot te finishen'

De problemen van Mercedes zijn inmiddels al lang en breed bekend. De hevig stuiterende, inconsistente W13 heeft het team er zelfs toe bewogen om druk te zetten op de FIA. Temidden van de soap achter de schermen zit George Russell er echter redelijk warmpjes bij.

Door de tegenvallende prestaties van vice-kampioen Lewis Hamilton kon de jonge Brit in zijn eerste jaar bij het kampioensteam zichzelf in de kijker rijden. Russell haalde in alle 9 races tot nu toe de finish, en kwam nooit buiten de top vijf over de streep.

Die onder de indruk

De prestaties van George zijn ook de wereldkampioen van 2016 niet ontgaan. Nico Rosberg is uiteraard diep onder de indruk van snelheid, consistentie en het lef van de 24-jarige Mercedes-debutant:

"George heeft het geweldig gedaan, fenomenaal met hoe moeilijk die auto te rijden is. Om dan zo consistent te zijn, zo goed te rijden, geen fouten te maken, altijd het maximale eruit te halen, hij is briljant geweest. Op zaterdag had je normaal gedacht 'oké, we houden het veilig, pak nog een P4 of P5 in de kwalificatie, maar nee. Hij zei 'Ik zet mijn slicks erop, en ik geef alleen maar om pole position.' Dat is echt geweldig."

Lewis komt terug

Als voormalige teamgenoot weet de uit de F1 verbannen Duitser echter als geen ander dat Sir Lewis niet bij de pakken neer zal gaan zitten. Nico waarschuwt dan ook voor een terugkeer van de oude Lewis. De slechte prestaties zijn volgens Rosberg namelijk vooral te wijten aan pech:

"Lewis rijdt op zijn best. Hij heeft gewoon een heel erg ongelukkig seizoen met al deze verschillende dingen die tegen hem werken. Dit is een normaal weekend en hij leverde het af in op de gebruikelijke geweldige manier. Dat rijdersduo is zo sterk, ongelooflijk, maar vergis je niet, Lewis haat het met een passie om achter een teamgenoot te eindigen, dus hij zal ultra-gemotiveerd zijn en intern hard pushen."

Te ver weg

De hype die met name Hamilton rond de snelheid van Mercedes in Canada probeerde te creëren doet Rosberg echter van de hand. De W13 zag er volgens de analist 'oké' uit op Circuit Gilles Villeneuve, maar niet meer dan dat. Een overwinning in Silverstone is uiteraard uitgesloten:

"De auto was in de race best prima. Ik vond het geweldig hoe George na de start meteen vooruitgang boekte, de ene na de ander auto inhalend in de hairpin. Ik denk dat ze vooruitgang boeken maar er is nog een lange weg te gaan naar Ferrari en Red Bull. Ze kunnen niet winnen in Silverstone, ze zijn nog te ver weg."

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team