Verstappen blij met contractverlenging Hamilton: 'Zeker goed voor de sport' 

Max' grootste rivaal heeft voor nog eens twee seizoenen bijgetekend. De Nederlander ziet Lewis maar al te graag tot 2025 meestrijden.

Verstappen blij met contractverlenging Hamilton: 'Zeker goed voor de sport' 

Max Verstappen en Lewis Hamilton hebben nu niet de meest warme relatie op de grid. De twee kemphanen hebben immers een rumoerig geschiedenis achter de rug. De Nederlander ging van 'that guy' naar een serieuze bedreiging voor de hegemonie van Hamilton en Mercedes in 2021, met alle gevolgen van dien.

Met name in de media werd de vermeende vete tussen de twee breed uitgemeten en opgeblazen. Daarbij werd dankbaar gebruik gemaakt van opvallende uitspraken van Sir Lewis.

Goed voor de sport

Achter de schermen hebben Verstappen en Hamilton - ondanks voorvallen als Silverstone en Abu Dhabi '21 - altijd een relatief professionele relatie gehad. Het nieuws dat Sir Lewis en teamgenoot George Russell nog tot 2025 door zullen gaan bij Mercedes kwam voor Max dan ook niet als een onaangename verrassing. Max is zelfs blij dat de inmiddels 38-jarige Hamilton nog eens twee seizoenen mee zal blijven strijden:

"Zeker, ik denk dat het goed is voor de sport. Aan het eind van de dag is het goed voor hem en Mercedes, omdat ze al zo lang samen zijn. Dat ze dat partnerschap voortzetten is natuurlijk geweldig. We moeten gewoon afwachten en kijken wat er gebeurd tussen de teams en ook hoe iedereen volgend jaar zal presteren."

Steun uit onverwachte hoek

Verstappen kreeg bijval vanuit een onverwachte hoek bij zijn positiviteit over Hamilton. Aartsrivaal en voormalige McLaren-teamgenoot Fernando Alonso zong namelijk op hetzelfde toontje. De meest ervaren coureur aller tijden noemde Sir Lewis 'een van de grootsten van de sport' en hoopt dat hij ook na 2025 nog lang zal blijven:

"Ik vind dat het zijn toewijding, zijn liefde voor het racen toont. Hij heeft geen pauze genomen. Het is goed om hem nog twee jaar te hebben. Zo lang als hij nog in de Formule 1 is, denk ik dat het een voordeel is voor de sport en voor iedereen, dus ik hoop dat hij langer blijft dan 2025."

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press, Mercedes-AMG Petronas F1 Team