Helmut Marko veroorzaakt social media storm met 'racistische' uitspraak Sergio Pérez

De reeks quotes van Helmut bij zijn recente optreden bij Red Bull-zender ServusTV heeft voor flinke controverse gezorgd. De Oostenrijker zou zich racistisch en xenofobisch uitgelaten hebben over Sergio Pérez.

Helmut Marko veroorzaakt social media storm met 'racistische' uitspraak Pérez

Helmut Marko kennen we als een hard karakter dat geen blad voor de mond neemt. Die houding komt hem soms echter duur te staan. Iets meer dan een jaar geleden lag hij onder vuur vanwege een 'racistische' uitspraak over zijn rijder Sergio Pérez.

Marko grapte destijds dat de Mexicaan zich bij de VSC-herstart had laten verrassen door George Russell omdat hij 'misschien wat tequila gedronken had'. Nu ligt hij opnieuw onder vuur voor soortgelijke uitlating.

Zuid-Amerikaanse aard

Reden voor de nieuwste rel is een uitspraak die Marko deed als gast van Red Bull's eigen TV-zender ServusTV. Bij de nabeschouwing van de Grand Prix van Italië stelde Helmut mat de vorm van Checo de nodige schommelingen gekend heeft. De reden daarvoor zou volgens de 80-jarige rijdersmanager de Zuid-Amerikaanse aard van Pérez zijn. Daardoor is hij kennelijk minder gefocust dan Noord-Europeanen als Max Verstappen en Sebastian Vettel:

"Het was zeker een van zijn betere weekenden. Hij had problemen in de kwalificatie. Hij heeft schommelingen in zijn vorm. Hij is Zuid-Amerikaan en hij heeft zijn kop er niet zo gefocust bij zoals Max of Sebastian had. Maar zijn race gisteren was erg goed."

Social media storm

Het ongezouten commentaar van Marko sloeg op social media uiteraard in als een bom. De Oostenrijker wordt door vriend en vijand in alle toonaarden veroordeeld en afgeserveerd. Het feit dat Pérez uit het Noord-Amerikaanse Mexico komt - waardoor de uitspraak van Helmut kant nog wal raakt - doet daar niets aan af. Van een petitie om Marko tot verantwoording te roepen, zoals die van vorig jaar, is echter nog geen sprake.

We hebben zo'n donkerbruin vermoeden er in Milton Keynes niemand wakker zal liggen van de meest recente rel rond hun rijdersmanager. Net zoals alle andere controverses loopt de zaak waarschijnlijk met een sisser af.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool