Marko richt pijlen op Lando Norris: 'Pérez is oud en niet consistent'

De rijdersmanager van Red Bull heeft weer eens wat ongezouten uitspraken voor zich uit geslingerd. Helmut beklaagt zich over het feit dat McLaren-kopman Lando Norris een te lang contract heeft. Het liefst ruilt hij de jonge Brit per direct in ten nadele van de 'oude' en 'inconsistente' Sergio Pérez.

Marko richt pijlen op Lando Norris: 'Pérez is niet consistent'

Na een weekend waarin Sergio Pérez volgens de verwachtingen van Red Bull tweede werd achter Max Verstappen, heeft de Mexicaan pardoes een mes in de rug gekregen. Dader is - hoe kan het ook anders - rijdersmanager en fotografenduwer Helmut Marko.

De man achter alle successen - en missers - van het opleidingsprogramma besloot dat het een goed moment was om Checo even flink onder de bus te gooien.

Ideale kandidaat

In een interview met Red Bull's tv-zender ServusTV begon de 80-jarige topman namelijk over de vervanging van Pérez. Volgens Marko is McLaren's Lando Norris de ideale kandidaat om het tweede stoeltje bij het team op te vullen. De jeugdigheid en snelheid van Norris steken in zijn oog op een positieve manier af tegen de oudere, minder toegewijde Pérez. Terwijl Lando zich volledig kan richten op racen heeft Sergio inmiddels al een groot gezin dat de aandacht af kan leiden:

"[Norris] is zeker een kandidaat voor ons. Bij Toro Rosso hadden we al een overeenkomst met hem totdat zijn manager zich realiseerde dat er een optie was voor een McLaren-contract. Wat betreft jeugdigheid en snelheid zou hij erg goed bij ons passen."

"Sergio, aan de andere kant, is al over de dertig en verwacht zijn vierde kind. Dus hij heeft ook andere interesses, dus je moet kijken wat er gebeurt. Perez is niet consistent; hij is niet altijd gefocust."

Te lang contract

Het liefst stuurt Helmut meteen al een contractvoorstel naar Lando, maar de lopende deal met McLaren gooit helaas roet in het eten. Terwijl Checo's contract loopt tot eind 2024 heeft Norris nog een extra jaartje op papier staan. Alleen dat feit voorkomt volgens Marko dat Pérez niet meteen naar een functie elders zal moeten gaan zoeken:

"Perez heeft een contract tot 2024, en Norris heeft een contract tot 2025. Helaas is het zo lang."

Formule 1
  • NL Beeld / DDP, Red Bull Content Pool, NL Beeld / Action Press