VIDEO: Helmut Marko krijgt het aan de stok met fotograaf

De Red Bull-manager gooit zijn ellebogen in de strijd.

Helmut Marko

De Britse Grand Prix zorgde eindelijk weer voor wat spanning op het middenveld. Zo wist Albon weer te verrassen en zorgde voornamelijk de opvallend snelle McLaren voor interessante momenten tijdens de race. Lando Norris wist een podiumplek in de wacht te slepen door tweede te eindigen en Oscar Piastri moest het doen met een vierde plek, maar maakte alsnog indruk.

Helmut gooit zijn ellebogen in de strijd

Reden genoeg voor het team van McLaren om een feestje te vieren na de race. Maar terwijl Zak Brown zijn wonderkind Norris even flink omhelst, zit Helmut Marko nog middenin in een heel andere strijd. De Red Bull Racing-teamadviseur krijgt het aan de stok met een fotograaf die Brown en Norris op de gevoelige plaat probeert vast te leggen. En dat levert een beeld op waar mensen op Twitter geen genoeg van kunnen krijgen.

Niet iedereen kan de vechtlust van Helmut waarderen. Iemand reageert: 'Helmut Marko is echt een klasse apart. De fotograaf doet gewoon zijn werk. Wat een eikel.' Een ander denkt dat Marko zijn ellebogen in de strijd gooit om een hele andere reden: 'Live: Helmut Marko probeert Lando Norris van McLaren te stelen.'

Gevecht tegen geruchten

Naast fotografen in de weg lopen, is Marko vooral druk met het tegenspreken van geruchten over het eventueel vervangen van PĆ©rez. Veel fans van Daniel Ricciardo zien een kans voor hem om Checo te vervangen in de Red Bull in verband met tegenvallende resultaten, maar daar wil de Red Bull-rijdersmanager niks van horen. Hij zei eerder: "Er is een hoop uit verband getrokken. Daniel Ricciardo doet tests, ja, maar dat heeft niet veel te maken met de sportieve kant. Perez heeft een paar heel goede races gehad en een paar heel slechte. Hij moet zijn focus opnieuw vinden en het beste leveren dat hij kan leveren, er is geen noodzaak voor dromen van een wereldtitel. Aan de positieve kant is hij de eerste die twee seizoenen naast Max overleefd heeft."

Over het eventueel vervangen van Nyck de Vries bij AlphaTauri is hij minder concreet. Daarover zei hij dit weekend met een grote grijns op zijn gezicht: "Laten we eerst de bandentests van Ricciardo maar afwachten."

Formule 1
  • NLBeeld