Beschonken bestuurder klapt frontaal op Haagse AMG GT

Een beschonken bestuurder zonder geldig rijbewijs heeft afgelopen weekend een ravage aangericht in Den Haag. De wegpiraat kwam op de verkeerde weghelft terecht en raakte daar frontaal een Mercedes-AMG GT.

Beschonken bestuurder klapt frontaal op Haagse AMG GT

Een zwaar ongeval op de Haagse Neherkade heeft maar weer eens bewezen dat alcohol en auto's niet samengaan. Zondagavond vond er een aanrijding plaats tussen een blauwe Hyundai H200 en een witte Mercedes-AMG GT.

Het busje kwam op de verkeerde weghelft terecht en raakte daarbij de Mercedes vrijwel frontaal. Door de impact raakten de twee inzittenden van de supercar gewond. De aanstichter van de chaos bleef echter ongedeerd.

Rijden onder invloed

De politie heeft de bestuurder van de Hyundai inmiddels aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Dat is echter niet het enige wat de man op zijn kerfstok had. Hij reed namelijk zonder geldig rijbewijs. Geheel toevallig had hij al een rijontzegging van een paar maanden aan de broek voor een eerder geval van rijden onder invloed. Op het bureau weigerde de man een blaastest te doen.

Het cyclus begint opnieuw

De totaalmalloot wordt door de politie rijden onder invloed, gevaarlijk rijgedrag, en rijden zonder geldige rijbewijs ten laste gelegd. Zelfs na dat proces is het echter nog maar de vraag of het sujet zich aan de wet zal gaan houden.

Zijn voorgeschiedenis maakt in ieder geval duidelijk dat hij zonder scrupules dronken en onbevoegd achter het stuur kruipt. Wellicht is dan toch tijd om dat alcoholslot weer eens af te stoffen...

Nieuws
  • Regio15
  • Mercedes-Benz, Adobe Stock