McLaren maakt indruk met 'glijbaan' sidepods voor Singapore

Met een nieuwe upgrade heeft McLaren een stap richting een echt eigen ontwerp gezet. De bijzondere 'glijbaan' sidepods halen echter inspiratie uit de concepten van Aston Martin en Alpine.

McLaren maakt indruk met 'glijbaan' sidepods voor Singapore

McLaren begon het nieuwe ground effect tijdperk met een absolute domper. De MCL36 was onbetrouwbaar, traag en onvoorspelbaar. Een enkele podiumfinish voor Lando Norris, op Imola kon niet verbloemen dat het team de nieuwe regels verkeerd ingeschat had. Na de zomerstop kwam de formatie uit Woking echter met een grondige update.

De inspiratie voor de lijnen van de B-spec waren overduidelijk. Net als mede Mercedes-klanten Aston Martin en Williams hadden de jongens en meisjes in het oranje duidelijk gekeken naar de op dat moment dominante Red Bull RB18. De lijn werd doorgezet met de MCL60 voor dit seizoen.

De update voor de MCL36 volgde het goede voorbeeld van Red Bull.

Eigen richting

McLaren bleef gedurende het seizoen schaven aan de Red Bull-kopie, en wist er uiteindelijk veel snelheid uit te halen. Lando Norris wist op Silverstone zelfs in de openingsfase van de race aan de leiding te gaan.

Toch heeft het team besloten voor de Grand Prix van Singapore een andere richting op te gaan. Als onderdeel van een pakket van acht niet circuit-specifieke updates heeft McLaren in de stadsstaat een nieuw sidepodconcept gepresenteerd.

Glijbanen

De nieuwe opzet met diepe, gebogen 'glijbanen' doet denken aan het concept van de Aston Martin en latere versies van de Alpine. We kunnen zelfs een beetje Ferrari 'badkuip' herkennen.

De opvallend gevormde sidepods werken samen met een nieuwe motorkap, vloer, halo-elementen, endplates voor en achter, achterste brake ducts en het omhulsel voor de achterwielophanging. Speciaal voor Singapore is er nog een meer agressieve beam wing gemonteerd.

McLaren hoopt met de grondige update uiteraard de stijgende vorm te behouden die met de eerste opfrisbeurt is ingezet.

Formule 1
  • McLaren