'Tsunoda en Ricciardo bevestigd voor 2024, aankondiging tijdens GP van Japan'

Volgens meerdere bronnen is de kogel door de kerk.

grand prix japan

De geruchtenmolen over de zitjes van AlphaTauri draait al op volle toeren sinds het plotselinge vertrek van Nyck de Vries eerder dit seizoen. De populaire Daniel Riccardo nam tijdelijk zijn plaats is, maar over zijn toekomst in de koningsklasse bleef veel onduidelijk. Ook Over Tsunoda werd veel geschreven. Gaat hij naar Red Bull en krijgt Liam Lawson zijn zitje bij AlphaTauri? Of komt Tsunoda na de recente prestaties van Lawson zelfs helemaal zonder team te zitten? En hoe zit het dan met het andere stoeltje?

Aankomend weekend schijnt het verlossende antwoord eraan te komen. En Erik van Haren meldt via De Telegraaf alvast hoe het zit: AlphaTauri gaat door met Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo.

Line-up voor 2024 bevestigd

Bronnen fluisteren het al dagen: het huidige duo van het zusterteam van Red Bull Racing blijft aan. Maar het lijkt nu slechts een kwestie van tijd voordat de officiele aankondiging er ook echt aankomt. De Telegraaf lijkt te weten dat AlphaTauri plannen heeft om de line-up voor volgend jaar dit weekend te bevestigen op het circuit Suzuka tijdens de Grand Prix van Japan.

Ricciardo moet die race zelf nog aan zich voorbij laten gaan vanwege een breuk in zijn middenhandsbeentje. Hij wordt wederom vervangen door de Nieuw-Zeelander Liam Lawson.

Toekomst Logan Sargeant onzeker

Tsunoda is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij het B-team van Red Bull. Ricciardo rijdt sinds juli voor AlphaTauri, maar miste tot nu toe de races in Zandvoort, Mona en Singapore. Liam Lawson dient als zijn tijdelijke vervanger en wist twee punten binnen te halen door als negende te eindigen tijdens de Grand Prix van Singapore. Hij zou volgend jaar als derde coureur aan de slag gaan bij Red Bull Racing.

Als AlphaTauri hun line-up voor 2024 bevestigt, is er alleen nog onduidelijkheid over het zitje van Williams-coureur Logan Sargeant. Verder zal de grid ongewijzigd blijven.

Formule 1
  • De Telegraaf
  • Red Bull Racing content pool