Lewis Hamilton verwijdert ongemakkelijke tweet over 'paarse helm'

De zevenvoudig wereldkampioen maakte op social media een lullig slippertje. Een goedbedoelde tweet werkte flink de lachspieren.

Lewis Hamilton verwijdert ongemakkelijke tweet over paarse helm

Als F1-coureur heb je ook buiten de cockpit de nodige verantwoordelijkheid. Elk gebaar en elke uitdrukking of uitspraak wordt immers door miljoenen mensen afgewogen en mogelijk veooordeeld. Als ambassadeur van een groot team en een vracht sponsors moet je dus flink op je woorden letten.

Buiten de gecontroleerde omgeving van de paddock kan dat echter nog wel eens een uitdaging zijn, zeker door de grenzeloze vrijheid van social media. Recent werd Mercedes-kopman Lewis Hamilton weer even fijntjes met zijn neus op de feiten gedrukt.

Lullig foutje

Hamilton is na de lange periode radiostilte na AD21 de laatste tijd weer vrolijk actief op XTwitter. De Brit mengt zich maar al te graag in allerlei discussies.

Vandaag maakte hij in reactie op posts die riepen om de terugkeer van de paarse helm die hij voor het laatst in 2021 droeg echter een lullig foutje. In zijn enthousiasme gaf hij de miljoenen doordenkers op het platform even stof tot nadenken.

Helm weggestopt

De dubbele betekenis van de term 'paarse helm' laat zich uiteraard raden. Sir Lewis had het na een tijdje zelf ook door, en besloot de tweet te verwijderen, tot grote onvrede van zijn fans. Kennelijk ging de vrij onschuldige humor Hamilton toch iets te ver. In het vervolg zal de zevenvoudig wereldkampioen ongetwijfeld beter opletten. En dat is toch een beetje jammer.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team