McLaren maakt flinke blunder bij viering 500 podiums

Met de 2-3 in de GP van Qatar ging de teller bij McLaren naar 500 podiums. Reden dus voor een online feestje. Helaas had het social media team niet goed opgelet...

McLaren maakt flinke blunder bij viering 500 podiums

Na 57 jaar in de topklasse van de autosport bereikte McLaren in Qatar een indrukwekkende mijlpaal. Met behulp van Oscar Piastri en Lando Norris scoorde het Britse team met Nieuw-Zeelandse roots het 500ste podium uit hun F1-loopbaan. McLaren's social media team besloot die prestatie te vieren met een mooie collage van alle podiumfinishers voor McLaren van 1968 tot 2023. Althans, dat was het idee.

Foutje, bedankt

Een oplettende kijker met de opvallende naam J. Button wees McLaren namelijk op een klein foutje met het plaatje. Hij stond er namelijk helemaal niet op. Ondanks 26 podiums en 8 overwinningen met het team uit Woking waren ze hem kennelijk glad vergeten.

Met een vleugje gezond Brits sarcasme corrigeerde de wereldkampioen van 2009 zijn oude team even fijntjes op XTwitter. Een behulpzame fan corrigeerde de afbeelding al voor hem.

Button bij McLaren

Button kwam in 2010 bij McLaren terecht toen duidelijk werd dat er geen plek voor hem was bij het door Mercedes overgenomen Brawn GP. Helaas voor de Brit volgde er voor McLaren een periode van wisselend succes. In 2011 zat hij er echter goed bij: met acht podiums en drie overwinningen liet hij zich als tweede noteren in eindstand, ruim achter Sebastian Vettel en de dominante Red Bull RB7.

Jenson bleef McLaren trouw tot het einde van 2016, toen hij met F1-pensioen ging. De Brit maakte echter nog een cameo als de vervanger van Fernando Alonso bij de GP van Monaco een jaar later.

Button's overwinning bij de finalerace van 2012 in Brazilië bleef lange tijd de laatste overwinning voor McLaren. Het team moest wachten tot de Grand Prix van Italië van 2021 voordat Daniel Ricciardo een zege pakte.

Formule 1
  • McLaren Racing, NL Beeld / PA Images