Verstappen verzoekt Ferrari-president om legendarische F1-bolide te verkopen

Max heeft een opvallend Italiaans tweedehandsje op zijn verlanglijstje staan. De Nederlander roept de hulp in van Ferrari-president John Elkann om de iconische machine in handen te krijgen.

Verstappen verzoekt Ferrari-president om legendarische F1-bolide te verkopen

Als drievoudig wereldkampioen met een salaris van om en nabij de 50 miljoen dollar (plus sponsordeals) per jaar zou je waarschijnlijk alles kunnen hebben wat je hartje begeert. Zelfs voor iemand in die positie zijn er echter nog dingen om naar uit te kijken.

Zo ook voor Max Verstappen. De Nederlander is de laatste anderhalf jaar ongenaakbaar op het circuit, waardoor hij kennelijk tijd over heeft om over zijn ideale wagenpark te fantaseren.

Hulp van Ferrari

In gesprek met La Gazetta dello Sport schetste Verstappen een beeld van de perfecte verzameling. De regerend wereldkampioen zou graag al zijn titlwinnende bolides in de garage willen zetten, naast een opvallende tweedehands Ferrari.

Het oog van Max is namelijk gevallen op de Ferrari F2004, het recordbrekende, 900+ pk sterke V10-monster waarmee Michael Schumacher negentien jaar geleden de sport mee domineerde. Zo'n machine bemachtigen is echter niet simpel. Verstappen deed daarom gekscherend een oproep aan Ferrari-opperhoofd John Elkann om hem uit de brand te helpen:

"Ik zou graag alle Red Bull auto's waarmee ik een F1 wereldkampioenschap gewonnen heb in mijn garage hebben. Daarnaast Michael Schumacher's Ferrari F2004, het is een geweldige auto. Maar ik zou niet weten hoe ik die zou [kunnen] kopen."

"Dit is een verzoek aan [Ferrari-president] John Elkann, ik hoop dat hij dit interview leest en hij me misschien belt."

Te duur voor Seb

De Ferrari F2004 heeft na bijna twintig jaar een haast mythische status bereikt. De auto won 15 uit 18 races in 2004, en bezit op Magny Cours, Monza en Shanghai nog steeds het absolute raceronderecord. De wagen zou met een set slicks nog steeds competitief kunnen zijn tegenover de huidige ground effect machines.

De status is echter weerspiegeld in het prijskaartje. Die andere meervoudig wereldkampioen voor Red Bull vond de bolide drie jaar geleden immers nog te duur.

Inmiddels zal de waarde echter alleen maar gestegen zijn. Vorig jaar ging een exemplaar van de veel minder succesvolle F2003-GA over de toonbank voor 14.9 miljoen dollar. Voor Verstappen moet dat echter een formaliteit zijn. Het is alleen de vraag of Mr. Elkann mee wil spelen.

Formule 1
  • Ferrari, Red Bull Content Pool