Duitse tieners rijden peperdure Ferrari in puin op autobahn

Een stel piepjonge joyriders heeft vannacht een megaklapper gemaakt met een kostbare Ferrari. Het duo werd zwaargewond afgevoerd.

Duitse tieners rijden peperdure Ferrari in puin

Je auto even uitlaten op de autobahn is voor elke rechtgeaarde petrolhead een fijne bezigheid, mits je het verantwoordelijk doet. Twee snotneuzen in de Ferrari van papa hadden die memo echter niet gekregen.

Op de A3 bij Königswinter kwamen de tieners erachter wat er gebeurt als de snelheid je talent overstijgt. De 18-jarige bestuurder verloor rond drie uur 's nachts de macht over het stuur, waarna het steigerende paard begon te rollen.

Lichtgewond

Als door een wonder raakten de bestuurder en zijn 17-jarige bijrijder bij de heftige crash slechts lichtgewond. Van de Ferrari was echter weinig over. Lokale brandweerafdeling Freiwillige Feuerwehr Königswinter wist niet te melden om welk model het ging. Volgens lokale krant Kölner Stadt Anzeiger zou de nieuwprijs van de Fezza rond de 300.000 euro liggen.

Schrikbarende cijfers

Met die prijs in het achterhoofd en een blik op de wielen en de restanten van het front durven we te concluderen dat het om een 296 GTS gaat. Het twin turbo V6 hybride monster heeft een systeemvermogen van 830 pk en 740 nm en raffelt de 0-100 sprint af in 2.9 seconden. De top ligt op een mooi ronde 330 kilometer per uur.

Met dit soort cijfers is het geen verrassing dat de 18-jarige joyrider het beest niet in bedwang kon houden.

Algemeen
  • Freiwillige Feuerwehr Königswinter