Red Bull huurt bodyguards in voor Max Verstappen bij GP Mexico

Uit angst voor de fanatieke Mexicaanse fans heeft Red Bull extra beveiliging ingehuurd voor Verstappen. Het boegeroep en de bedreigingen aan het adres van de Nederlander hebben het team overtuigd geen risico te nemen.

Red Bull huurt bodyguards in voor Max Verstappen bij GP Mexico

Red Bull maakt zich op voor een rumoerig weekend in Mexico-Stad. De thuisrace van Sergio Pérez belooft de nodige chaos vanwege zijn bijzonder fanatieke achterban. Checo wordt in Mexico namelijk gezien als een gevallen nationale held die onderdrukt wordt door zijn team en de dominante Max Verstappen.

De door de nationale media aangejaagde frustraties uiten zich steeds vaker in respectloos gedrag richting de drievoudig wereldkampioen. Zo werd Verstappen op het podium in Austin uitgejouwd door aanwezige Checo-fans, die tijdens het Nederlandse volkslied luidkeels 'Checo, checo' scandeerden.

Extra beveiliging

Verstappen laat zich naar eigen zeggen niet beïnvloeden door alle negativiteit, maar zijn team denkt er anders over. Red Bull zet namelijk extra bodyguards in om hun oogappel in Mexico te beschermen.

De directie vreest voor radicale fans die hun bedreigingen wel eens waar zouden kunnen maken. Max is niet blij met de extra aanhang, maar volgens rijdersmanager Helmut Marko wil Red Bull simpelweg geen risico nemen.

Nare ontwikkeling

Het is te hopen dat Red Bull de bodyguards uiteindelijk voor niets ingehuurd heeft. De situatie op verscheidene social media kanalen bewijst vooralsnog echter helaas het tegendeel. Ondanks verwoede pogingen van de organisatie om 'respectvol' te blijven lijken de radicale elementen van Sergio's fanbase de boventoon te voeren.

Voor zowel het team, Verstappen, Pérez, de neutrale kijker als de sport in het algemeen is het bovendien een bijzonder nare ontwikkeling.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press, NL Beeld / Proshots