Horner: 'Max zal geen warm onthaal krijgen in Mexico'

Na de gespannen sfeer in Texas voorziet het Red Bull-opperhoofd de nodige problemen in Mexico-Stad. Max heeft onderhand immers niet de beste reputatie bij de lokale fans.

Horner: 'Max zal geen warm onthaal krijgen in Mexico'

Op het podium van Austin was het helaas weer raak: vanwege de aanwezigheid van een grote groep Mexicaanse fans was er bij de prijsuitreiking het nodige boegeroep te horen. Tijdens het Nederlandse volkslied werd zelfs luidkeels 'Checo, Checo' gescandeerd.

Max de schurk

Volgens RBR-chef Christian Horner was de gespannen situatie in Austin een voorproefje van de Grand Prix van Mexico-Stad. In Mexicaanse media is Max immers afgeschilderd als de man die via allerlei slinkse manieren nationale held Sergio Pérez uit de titelrace geduwd heeft. Een warm onthaal zal het voor de Nederlander niet worden, aldus Christian:

"Ik denk niet dat Max het meest warme onthaal zal krijgen in Mexico. Dat is om het even. Één jaar ben je de schurk en de volgende ben je de held."

Marko's mond

Red Bull heeft zich in het algemeen in de nesten gewerkt in Mexico vanwege de ongezouten uitspraken van rijdersmanager Helmut Marko. De Oostenrijker trok de motivatie van Pérez meerdere keren in twijfel en noemde hem zelfs een 'Zuid-Amerikaan'. Toch voorziet Horner geen grote problemen:

"Het team staat volledig achter Checo en onze beide coureurs. We houden van racen in Mexico, we houden van de Mexicaanse fans, de passie - dat stadion is uniek. Dus we kijken er echt naar uit."

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots