Pérez over crash Mexico: 'Ik wilde niet op het podium staan'

Checo heeft de reden gegeven achter zijn overhaaste actie bij de start in Mexico. De Red Bull-rijder wilde er alles aan doen om niet nog eens alleen maar op het podium te staan bij zijn thuisrace.

Pérez over crash Mexico: 'Ik wilde niet op het podium staan'

De thuisrace van Sergio Pérez is uitgelopen op een drama. De Mexicaan werd in de kwalificatie al verslagen door de verassend snelle Daniel Ricciardo in de AlphaTauri, waardoor de druk er voor de race vol op zat. Checo probeerde de tegenslag meteen goed te maken door na een oogverblindende start een move voor de leiding te maken.

Helaas was hij te haastig. Met Max Verstappen en Charles Leclerc aan de binnenkant probeerde Pérez buitenom P1 te pakken, maar daarbij zag hij de Ferrari even over het hoofd. Na hard contact bleek zijn wagen te beschadigd te zijn om verder te kunnen.

Géén podium, por favor

In het persvierkantje schetste Sergio zijn motivatie voor de overhaaste inhaalactie. De Red Bull-rijder stelde dat hij er alles aan gedaan had om niet zomaar weer een podium te halen in zijn thuisrace. Het was de winst of niets. Helaas werd het dus niets:

"Ik ben zonder twijfel verdrietig want vandaag was mijn kans. Ik had een heel goede start en ik dacht alleen maar aan het winnen van de race. Ik wilde niet op het podium staan. Ik heb twee jaar op rij op het podium gestaan. Ik zag de kans en ging ervoor. Achteraf, nam ik een risico, maar als het me gelukt was, was ik als leider uit bocht 1 gekomen."

"Misschien als ik vandaag op het podium gefinisht was wetende dat ik de kans had om de race te winnen [was ik ontevreden geweest]. Het is jammer voor alle mensen, want ik wilde ze koste wat het kost de overwinning geven."

Verschrikkelijke timing

Pérez heeft met zijn actie veel meer gedaan dan alleen zijn fans teleurstellen. Terwijl hij al interviews aan het geven was reed ene D. Ricciardo namelijk de sterren van de hemel. Voor het eerst sinds zijn comeback leek de oude DannyRic weer boven te komen. De Australiër vocht met zijn AlphaTauri met McLarens en Mercedessen en werd uiteindleijk zevende, vlak achter George Russell. De crash van Checo had op geen slechter moment kunnen komen.

Door zijn uitvallen en de sterke tweede plek van Lewis Hamilton verliest Pérez bovendien in het rijderskampioenschap veel terrein. Het verschil tussen hem en Hamilton is nu nog maar twintig punten met drie races te gaan. Zonder de diskwalificatie van Sir Lewis in Austin was Checo zijn P2 al bijna kwijtgeraakt. Met al deze tegenslagen achter elkaar is het nog maar de vraag in welke overall Sergio volgend jaar op de grid zal verschijnen.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press