Daniel Ricciardo door het slijk gehaald voor 'seksistisch' interview

DannyRic heeft zich in de nesten gewerkt vanwege zijn optreden bij een controversiële podcast. Volgens boze tongen op social media zou de Aussie zich schuldig gemaakt hebben aan seksisme.

Daniel Ricciardo door het slijk gehaald voor 'seksistisch' interview

Van alle Formule 1-coureurs is Daniel Ricciardo met afstand het meest geliefd in de media. De goedlachse Aussie heeft binnen en buiten de Formule 1 de nodige harten veroverd, met name in de voor de sport zo belangrijke Amerikaanse markt.

Als publiekslieveling schuift Daniel vrijwel overal aan voor een gepubliceerd praatje. Zo ook bij de in sommige kringen bijzonder controversiële Sundae Conversation-podcast.

'Seksistisch' interview

In de nasleep van de Grand Prix van Amerika in Austin ging Ricciardo even buurten bij de comedyshow. Het doel van presentator Caleb Pressley is om elke gast zoveel mogelijk in verlegenheid te brengen met aanstootgevende uitspraken. De tactiek moet niet alleen op de lachspieren werken, maar ook de gasten ertoe verleiden zelf iets controversieels te zeggen.

In de trend stak Pressley van wal met een - uiteraard negatief - verhaal over de rijcapaciteiten van vrouwen. De Amerikaan volgde zijn stelling op met vragen over de hoeveelheid ongelukken veroorzaakt door vrouwen in de Formule 1. Ricciardo antwoordde met 'geen', aangezien er bijna geen vrouwen in de Formule 1 gereden hebben. Caleb grapte vervolgens dat er een vrouwelijke coureur zich bij de podcast zou voegen, maar ze net een ongeluk had gehad.

Humorloze aanstellers

Ondanks de pogingen van Caleb bleef Ricciardo relatief neutraal in zijn beoordeling van vrouwelijke bestuurders in het algemeen en F1-coureurs in het bijzonder. Dat was echter niet voldoende voor de donkere, extreem radicale hoekjes van het internet. Volgens de humorloze aanstellers was het feit dat Daniel om de grappen van Caleb Pressley lachte erg genoeg om hem tot seksistisch zwijn om te dopen.

Het feit dat de show van Pressley valt onder Amerikaanse Geen Stijl-equivalent Barstool Sports en duidelijk bij elkaar geknipt is om zo grappig mogelijk te zijn wordt uiteraard niet meegerekend. De campagne om The Honeybadger te cancelen lijkt gelukkig niet aan te slaan. Het blijft dus bij een minuscule storm in een glas water.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool