Topmodel Cara Delevingne veroorzaakt Twitterstorm met gridwalk-incident

Een akkefietje tussen F1-legende Martin Brundle en topmodel Cara Delevingne op de grid van Silverstone houdt de gemoederen weer druk bezig op social media.

Topmodel Cara Delevingne veroorzaakt Twitterstorm door gridwalk-incident

Celebrities en de Formule 1: het is en blijft een ongemakkelijk huwelijk. Het management van de sport en de lokale promotor nodigen maar al te graag zoveel mogelijk prominente karakters uit om het geheel een bepaald cachet te geven.

Voetballers, popsterren en acteur staan immers leuk in de media. Helaas zijn beroemdheden die ook echt verstand van en interesse in de autosport hebben dun gezaaid. Tijdens de beroemde gridwalk van F1-coryfee Martin Brundle wordt maar al te vaak pijnlijk duidelijk dat de aanwezig VIPS geen idee hebben waar ze eigenlijk zijn.

De Brundle-clausule

Na een paar incidenten waarbij Brundle genegeerd werd en aan de kant geduwd werd door bodyguards introduceerde de F1 de 'Brundle-clausule', waarbij de entourage van de sterren uitgedund werd en de verwachting gecreëerd werd dat Martin ten alle tijde te woord gestaan zou worden.

Op de grid van Silverstone werd de clausule echter verbroken door topmodel en actrice Cara Delevingne. De Britse schone werd door haar gidsen van het team van Alfa Romeo verteld geen interview te doen met Brundle. De F1-legende probeerde op basis van 'zijn' clausule door te drammen, maar werd alsnog afgewimpeld. Na een sarcastische opmerking van Martin sloot Ms. Delevingne sloot de interactie af met een net zo lullig duimpje omhoog.

Twitterstorm

Na het akkefietje kreeg Delevingne een storm aan kritiek over zich heen op social media. Volgens F1 fans had ze als gast op de grid geen recht om Martin Brundle af te wimpelen en kon ze haar kaartje beter afstaan aan een 'echte' fan.

Aan de andere kant van de discussie werd Martin Brundle beticht van brutaal en arrogant gedrag omdat hij geen nee accepteerde. De meer extreme voorvechters van Ms. Delevingne wezen meteen op het vermeende seksisme en de vrouwenhaat die naar hun mening nog steeds in 'mannenclubje' F1 leeft.

Cara had het naar eigen zeggen echter gewoon naar haar zin:

Formule E-test

De uitspraak van mevrouw Delevingne leest misschien als veilige PR-praat om de boel te sussen. Cara is echter een van die zeldzame celebs die echt een hart voor de autosport heeft. Twee jaar geleden stapte de toen 28-jarige dame in Londen in een Formule E-bolide van BMW.

Een testrit met een racewagen is voor de gemiddelde influencer niet bepaald een leuk dagje uit. Ms. Delevingne heeft daarmee wat ons betreft al wat strepen verdiend. De oeverloze discussie over haar optreden op de grid doet daar niets aan af.

Formule 1
  • NL Beeld / Capital Pictures