Andretti Global opent nieuwe faciliteit bij Silverstone 

Michael Andretti en co laten zich duidelijk niet uit het veld slaan. Ondanks de afwijzing door Formula One Management heeft de Amerikaan alsnog een F1-faciliteit geopend op Silverstone Park. 

Andretti Global opent nieuwe faciliteit bij Silverstone 

Het is inmiddels alweer een dikke twee maanden geleden dat Andretti Global de deur uitgewerkt werd bij de Formule 1. Ondanks goedkeuring van de FIA en steun van Amerikaanse autogigant General Motos werd het team op vijf belangrijke punten afgewezen door Formula One Management.

Maling aan de FOM

Meneer Andretti lijkt echter maling te hebben aan het oordeel van de FOM en Liberty Media. De bouw aan de F1-operatie gaat immers onverstoord door. Andretti Global heeft namelijk net het doek getrokken van een fonkelnieuwe faciliteit op een indrustrieterrein nabij het circuit van Silverstone.

Zie je in 2028?

De faciliteit in Silverstone zal vooral gaan dienen voor ontwikkelingswerk en de bouw van modellen en kleinere onderdelen. De grote, op het McLaren Technology Center geïnspireerde fabriek staat immers in Fishers, Indiana, net buiten Indianapolis. Voor de windtunnel week Andretti eerder al uit naar de faciliteit van Toyota in Keulen.

Wat er precies met die bijzonder international structuur moet gaan gebeuren is echter niet bekend. Andretti heeft immers geen toegang gekregen tot de F1. Motorpartner Cadillac komt bovendien pas in 2028. Wellicht dat het team tegen die tijd een nieuwe aanmeldingsproces doorlopen heeft.

Formule 1
  • Andretti Global, NL Beeld / Action Press