Papa Pérez: 'Checo is tegenwoordig de meest solide coureur'

Vader Antonio heeft zoonlief opnieuw de hemel in geprezen. De lovende woorden van Pérez senior komen na de Grand Prix van Japan echter heel anders aan dan bedoeld.

Papa Pérez: 'Checo is tegenwoordig de meest solide coureur'

Het mag inmiddels geen geheim meer zijn dat Sergio Pérez flink onder druk staat. De Red Bull coureur maakt na twee seizoenen bij het topteam steeds meer fouten en mist vaak de absolute snelheid om de concurrentie voor te blijven.

Terwijl in de rest van de wereld al stemmen opgaan voor een pensioen voor Checo zien ze het in Mexico uiteraard compleet anders. Sergio is namelijk de meest gewilde, populaire en solide coureur van de grid.

Checo gaat lekker

Althans, dat is de niet geheel neutrale mening van Antonio Pérez Garibay. Papa Pérez kan zijn zoon uiteraard als niets minder zien dan de beste van de hele wereld. De brede steun van Mexico en Latijs-Amerika in zijn geheel maakt dat Checo volgens Antonio ook nog eens voor sponsors de meest aantrekkelijke man van het veld:

"Sergio Perez is tegenwoordig de meest solide coureur in de Formule 1. Als je kijkt naar hoeveel fans hij heeft over de hele wereld. Hoeveel Mexicaanse vlaggen zie je in Japan? Hij is de enige Latijns-Amerikaanse coureur. Tel daarbij op hoeveel er fans van hem zijn. Elk merk ter wereld zou blij zijn met een Checo Pérez."

Het is de auto

Ondanks alle lovende woorden moest ook Antonio erkennen dat de prestaties van zijn zoon achterblijven op die van teamgenoot Max Verstappen. Dat is uiteraard niet de schuld van Checo, maar van de auto. De Red Bull RB19 is namelijk helemaal ingericht op de voorkeuren van Max Verstappen, aldus Pérez senior:

"Ze waren aan het worstelen met de nieuwe vloer, testen met de grip van de band voor volgend jaar, en deze band leverde niet veel voordeel op voor Red Bull. Checo blijft vechten. De auto is afgesteld voor Max want hij rijdt met alle grip op de voorkant, en Checo heeft het altijd gedaan met de grip op de achterkant."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool