'Sergio Pérez zit mentaal behoorlijk in de problemen'

Het gebrek aan succes begint zijn mentale tol te eisen bij Checo. Althans, dat is de mening van Sky Sports Deutschland expert Timo Glock. De onverklaarbare fouten van de Mexicaan zouden zomaar het einde van zijn carrière kunnen betekenen.

'Sergio Pérez zit mentaal behoorlijk in de problemen'

Als je zijn vader zou horen zou je het niet geloven, maar Sergio Pérez heeft wel eens betere tijden gekend. De tweede man van Red Bull staat onder alsmaar toenemende druk na een serie teleurstellende resultaten.

Zijn meeste recente optredens in Singapore en Suzuka leverden veel schade en zorgen, maar weinig punten op. Met nog maar zes races in het vooruitzicht om zich te herstellen begint de tijd te dringen voor Checo.

Onbegrijpelijke fouten

In zijn column voor Sky Sports Deutschland verbaast ook voormalig F1-coureur Timo Glock zich over de harde terugval van Pérez. Na een relatief sterke start met overwinningen in Saoedi Arabië en Baku heeft de Mexicaan weinig goeds laten zien. Daarbij maakte hij tijdens kwalificatiesessies en in de afgelopen races fouten die een coureur na tien volle seizoenen in de sport niet meer zou moeten maken:

"Sergio Pérez is na zijn goede seizoensstart extreem teruggevallen. Hij heeft tegenover Verstappen geen kans meer en stuk voor stuk worden zijn grenzen steeds meer afgetekend voor hem, daarom is hij waarschijnlijk mentaal behoorlijk in de problemen. De fouten die Pérez maakt zijn met zijn ervaring simpelweg onbegrijpelijk en brengen hem in een moeilijke uitgangspositie."

Pérez met Hamilton, De la Rosa, Alonso, Vettel en Räikkönen in zijn debuutseizoen.

2024, en verder?

Zal Pérez het seizoen van 2024 volmaken?

Officieel heeft Sergio nog een contract tot het einde van 2024. Het is echter nog maar de vraag of hij dat laatste jaar uit zal mogen zitten. Voor het geval dat hij zijn oude vorm niet terugvindt staan er immers meerdere coureurs klaar om zijn stoeltje over te nemen. Zowel reservecoureur Liam Lawson als gedoodverfde AlphaTauri/Hugo Boss Bulls/Adidas Bulls-teamleider Daniel Ricciardo maken een sterke kans:

"Desondanks heeft Red Bull duidelijk gezegd dat Pérez ook volgend jaar aan Verstappen's zijde zal zitten. Ze hebben natuurlijk ook bepaalde coureurs binnengehaald zoals Daniel Ricciardo, Liam Lawson of Yuki Tsunoda, die het over kunnen nemen als Pérez ook volgend jaar geen goed werk levert. Daardoor zou hij bij een verlenging van zijn contract in een slechte positie zitten."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, NL Beeld / PA Images