'AlphaTauri wordt Hugo Boss Bulls Racing'

De nieuwe naam voor AlphaTauri zou bekend zijn. Volgens de laatste geruchten zal het Red Bull B-team verder gaan onder titelsponsoring van kledingmerk Hugo Boss.

'AlphaTauri wordt Hugo Boss Bulls Racing'

Sinds 2020 strijdt het zusterteam van Red Bull Racing mee onder de naam van het eigen kledingmerk: AlphaTauri. Eind juni kwam echter naar buiten dat de naam binnenkort doorgekrast zal worden.

In een poging om een frisse start te maken zou de formatie uit Faenza een waardevolle titelsponsor naar binnen willen halen. Volgens de eerste geruchten was rivaliserend kledingmerk Hugo Boss de aangewezen kandidaat.

Interesse van de BOSS

Hugo Boss was sinds 1982 actief in de Formule 1 als sponsor van talloze coureurs en teams. Zo waren de McLarens van Alain Prost, Ayrton Senna en Mika Häkkinen versierd met de logo's van het bedrijf. Tussen 2015 en 2017 werden de stickers op de titelwinnende Mercedessen van Lewis Hamilton en Nico Rosberg geplakt. Daarna stapte het merk echter over op de Formule E met Porsche.

Onder leiding van nieuwe CEO Daniel Griedel wordt Hugo Boss echter weer richting de koningsklasse van de autosport gedirigeerd. Volgens een woordvoerder is de sport immers zichtbaarder, populairder en relevanter dan ooit:

"Hugo Boss richt haar bestaande betrekkingen in sport nieuw in en we zullen ons in de toekomst alleen op de Formule 1 concentreren. De Formule 1 is beter dan voorheen. Ze hebben zich ook op een duurzamere wereld en races gericht. De sport is relevanter dan ooit en de hele wereld kijkt toe."

Hugo Boss Bulls Racing

Sinds vorig jaar is Hugo Boss teruggekeerd in de Formule 1 als relatief kleine sponsor van Aston Martin. Het gebrek aan zichtbaarheid zou het management echter niet bevallen. Een titelsponsordeal met AlphaTauri zou uitkomst gaan bieden.

Zo krijgt de kleine club uit Faenza een fijne cashinjectie, en zit Hugo Boss vol in de schijnwerpers. Volgens Duitse publicatie F1-insider zou de deal zo goed als rond zijn. Hoe het team precies zou gaan heten is nog niet bekend. De beste gok is tot nu toe 'Hugo Boss Bulls Racing'.

Terug naar het middenveld

De omdoping tot Hugo Boss Bulls Racing zou onderdeel zijn van een breder project om het ploeterende AlphaTauri op weg te helpen. Zo wordt de aerodynamische afdeling naar het Red Bull campus in Milton Keynes verhuisd, zullen er zoveel mogelijk onderdelen uitgewisseld worden tussen beide teams, en komt er nieuw management.

Originele teambaas Franz Tost gaat volgend jaar namelijk met pensioen na bijna twintig jaar trouwe dienst. De Oostenrijker wordt vervangen door Ferrari-vluchteling Laurent Mekies en ex FIA-official Peter Bayer. De verregaande veranderingen moeten ervoor gaan zorgen dat het tweede Red Bull-team de aansluiting met het middenveld definitief terug zal vinden.

Formule 1
  • Formule 1, NL Beeld / Max PPP