Twitteraar verwart Oscar Piastri met beruchte moordenaar

Het stellige commentaar van een Twittergebruiker heeft voor ongemakkelijke en hilarische toestanden gezorgd. De Formule 1 werd namelijk afgeserveerd als 'barbaarse' sport door de associatie met 'moordenaar' Oscar Piastri.

Twitteraar verwart Oscar Piastri met beruchte moordenaar

Het internet heeft in veel opzichten voor onbegrensde mogelijkheden gezorgd. Helaas geldt dat ook voor het vermogen van mensen om bijzonder domme dingen te doen en te zeggen. Ondanks een eindeloze voorraad aan informatie presteren sommige mensen het immers nog altijd om een extreem modderfiguur te slaan. Zo ook een nietsvermoedende XTwitter-gebruikster.

Vol verontwaardiging bestempelde ze de Formule 1 als een 'sport' voor klootzakken. Reden daarvoor? Het feit dat McLaren een notoire moordenaar in dienst heeft. Oscar Piastri heeft namelijk zijn vriendin doodgeschoten.

Oeps, verkeerde

Helaas voor de dame werd haar tweet opgepikt door de rest van Twitter. Al snel praatte bijna iedereen over haar bijzondere en totaal ongefundeerde opmerking. Na een stortvloed aan reacties werd voor haar duidelijk dat de verkeerde Oscar te pakken had.

Ze had Piastri namelijk verward met Oscar Pistorius, de beenloze 'blade runner' paralympiër die in 2013 zijn vriendin Reeva Steenkamp doodschoot. Pistorius raakte haar vier keer door de badkamerdeur, naar eigen zeggen in de veronderstelling dat ze een inbreker was. Pistorius werd aanvankelijk veroordeeld voor dood door schuld, maar kreeg in december 2015 een zwaardere straf voor moord. Pistorius zit nog altijd vast.

Ten tijde van de moord op Reeva Steenkamp was Oscar Piastri een 11-jarige die druk bezig was met de Australische kartsport. Een serieuze vriendin om dood te schieten had hij vermoedelijk nog niet. Gelukkig is daarmee de eer van de Formule 1 voorlopig toch gered.

Voor de twitterdame is de les in ieder geval duidelijk: zoek het even op voordat je iets plaatst...

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press