Verstappen: 'Grand Prix Las Vegas is puur voor de show'

Het huidige boegbeeld van de Formule 1 heeft geen goed woord over voor de aankomende race in de beruchte gokstad. Max wil het liefst zo snel mogelijk weer vertrokken zijn uit het Amerikaanse circus.

Verstappen: 'Grand Prix Las Vegas is puur voor de show'

Na jaren op de achtergrond doet de Formule 1 een verwoede poging om definitief door te breken in Amerika. Met de toevoeging van nog eens twee Grand Prix in de States probeert de sport door te bouwen op het succes van Netflix docudrama Drive To Survive.

De aankomende Grand Prix van Las Vegas dreigt het meest Amerikaanse evenement op de kalender te worden, met nog meer nadruk op de show om de race heen dan Miami.

Alleen maar show

De race over de beroemde Las Vegas Strip wordt met veel bombarie gepromoot, maar helaas voor het management van de F1 doet het huidige boegbeeld van de sport niet meer met de feestvreugde. Als pure racer ziet regerend wereldkampioen Max Verstappen het evenement als onzinnig en overbodig. De Nederlander is van plan zijn werk te doen en zo snel mogelijk weer uit de gokstad te vertrekken"

"Allereerst denk ik dat we daar meer voor de show zijn dan voor het racen zelf als je kijkt naar de layout van de baan. Maar je weet dat ik daar niet zo van ben. Ik ben meer zo van, ik ga daarheen en doe mijn ding en ik ga weer weg."

Voegt niets toe

Verstappen werd door Autosport gevraagd hoe de straatrace van Las Vegas zich verhoudt tot de Grand Prix van Monaco, een evenement dat qua racerij vaak ook weinig toevoegt. Volgens Max zijn de historie en de locatie van het prinsdom echter genoeg om een plekje op de kalender te rechtvaardigen. Het enige dat Las Vegas toevoegt is een kans voor de F1 om meer deals te sluiten. En dat interesseert Verstappen helemaal niets:

"Ja, maar Monaco gaat ook om de historie en de plek zelf. Iedereen wil een keer naar Monaco geweest zijn. Je kunt het niet vergelijken."

"Het hangt er vanaf op welk niveau [Las Vegas iets toevoegt]. Wat betreft het racespektakel, misschien niet. Maar wat betreft potentiële [commerciële] partners, voor de hele zaak eromheen misschien. Maar natuurlijk is dat niet iets waar ik interesse in heb."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool