Inwoners Las Vegas in verzet tegen blokkeermethodes Grand Prix-organisatie

De agressieve methoden van de Grand Prix-organisatie om het zicht op de baan te blokkeren worden niet op prijs gesteld in de bekende gokstad. Een voetgangersbrug over het circuit krijgt nu al te maken met licht vandalisme.

Inwoners Las Vegas in verzet tegen blokkeermethodes Grand Prix-organisatie

De Grand Prix van Las Vegas staat in de wachtrij om het meest pompeuze, overdreven en irritante evenement in de geschiedenis van de Formule 1 te worden. De organisatie legt immers veel meer nadruk op de shows, luxe faciliteiten en andere randzaken dan op de sport waar het allemaal om zou moeten draaien.

Boven alles zijn ze uiteraard uit op geld. Al het geld. Daarbij werden zelfs heuse maffiapraktijken ingezet: van lokale restaurants, bars en hotels met zicht op het circuit werd geeist dat ze per klant een exorbitant bedrag zouden betalen voor de privilege om de race te kunnen zien. Werkten ze hier niet aan mee, dan werd met behulp van hekken, containers en spotlights het zicht ontnomen.

Omstanders in verzet

De krampachtige poging om een exclusief, onzichtbaar evenement midden in een drukke stad te houden werd zelfs doorgetrokken naar voetgangersbruggen. Hierdoor werd een populaire trekpleister voor reguliere toeristen volledig verziekt. De voetgangersbrug tussen het Wynn Las Vegas hotel en de Venetian wordt door veel bezoekers gebruikt voor een fotomomentje.

Helaas voor hen spant de brug over het F1-circuit. De organisatie van de GP zetter er echter niet alleen de noodzakelijke veiligheidshekken neer, maar voorzag de glazen panelen van de brug ook nog eens van een ondoorzichtige folie. Deze werd echter al snel vakkundig verwijderd door verwoede vakantiegangers.

Groeiende weerstand

Het plaatsen van de folie is de zoveelste PR-blunder voor de organisatie. In Las Vegas en op social media lijkt de weerstand tegen het evenement steeds meer te groeien.

Het leven in de woenstijnstad wordt immers grondig verstoord voor een sport waar de gemiddelde Amerikaan nog altijd weinig weet van heeft. Lange files, geblokkeerd zicht op bekende trekpleisters en veel hogere taxiprijzen zijn voor die mensen uiteraard niet te verantwoorden.