'Las Vegas Grand Prix heeft veel teveel VIP-tribunes'

De extreem dure straatrace in de beruchte gokstad is al tegen het eerste probleem aangelopen. Vanwege de overvloed aan VIP-gebieden is er te weinig ruimte overgelaten voor standaard tribunes.

'Las Vegas Grand Prix heeft veel teveel VIP-tribunes'

Nog voordat er ook een meter gereden is heeft de Grand Prix van Las Vegas zich al geprofileerd als een van de meest gehate evenementen op de kalender. De race over The Strip staat immers voor alles wat er mis is met de moderne Formule 1: een ongeïnspireerd stratencircuit, extreem commercieel en hol karakter, en een groot showgehalte. Het feit dat de GP meteen met afstand de duurste van de sport werd sprak boekdelen over de insteek van het evenement.

Geen ruimte voor het gepeupel

Ondanks alles waren de standaard tickets in recordtijd uitverkocht. Dat had echter weinig te maken met de populariteit van de race. Er is namelijk simpelweg geen ruimte gereserveerd voor het gewone volk. Van de zeven bezoekersgebieden is er slechts één toegankelijk met een standaard ticket: de MSG Sphere Zone tussen bocht 5 en bocht 9.

De rest is allemaal onderdeel van duurdere pakketten en talloze decadente VIP-arrangementen. Door druk vanuit de fans bouwde de organisatie nog wat tribunes bij en werd er zelfs een zone ingericht waar fans op gepaste afstand van het circuit een watch party konden houden. Uiteraard waren dit soort lapmiddelen niet voldoende.

Beterschap

Render van de MSG Sphere Zone.

Las Vegas Grand Prix CEO Renee Wilm moest tegenover RaceFans erkennen dat er fouten gemaakt waren bij het organiseren van de eerste race. Het gebrek aan standaard zitplaatsen is namelijk een groot punt van kritiek. Wilm belooft uiteraard beterschap. In de komende tien jaar zullen er toch meer tribunes gebouwd gaan worden voor 'het gewone volk':

"We willen gewoon de best mogelijke fan ervaring creëren en ook een geweldig circuit voor de coureurs. We willen dat onze teambazen blij zijn, echt proberen het beste evenement te creëren - maar ik weet zeker dat we niet alles goed zullen doen in jaar één en we die lessen zullen meenemen en het evenement zullen verbeteren in jaar twee en verder."

"De vroege feedback is dat we meer standaard tribunes moeten hebben - onze fans zijn niet blij dat we niet meer standaard tickets hebben. Dat is iets wat we zullen aanpakken in de aankomende jaren. Maar ik denk dat het enige dat we op dit punt kunnen doen is hard werken en vooruit kijken naar wat er komen gaat."

Formule 1
  • F1 Las Vegas Grand Prix