Russell: 'Circuit Las Vegas ontworpen voor goed racen' 

Volgens de gedoodverfde kopman van Mercedes zit het helemaal snor met de zielloze betonbak van Las Vegas. Het ongeïnspireerde stratencircuit in de beruchte gokstad zal namelijk voor fantastisch racen

Russell: 'Circuit Las Vegas ontworpen voor goed racen' 

Volgend jaar trekt het Formule 1 circus naar Las Vegas voor de een na laatste ronde van het kampioenschap. Het extreem dure evenement in de beroemde gokstad belooft één van de meest exclusieve van de kalender te worden.

Tussen alle VIP-experiences, beroemdheden, concerten en extreem dure staanplaatsen door moet er echter ook een race gehouden worden. In alle wijsheid heeft de F1 ervoor gekozen om van de iconische Strip van Las Vegas een doodsimpel circuitje te maken.

Ontworpen voor goed racen

De beroerde betonbak in de woestijnstad kon al op de nodige kritiek rekenen, maar volgens Mercedes-man George Russell is er helemaal geen vuiltje aan de lucht. De Brit was samen met teamgenoot Lewis Hamilton en Red Bull's Sergio Perez recent aanwezig bij de launch party van de Las Vegas Grand Prix, waar hij geïnterviewd werd door Sky Sports' David Croft.

Over het simpele stratencircuit was Russell bijzonder positief. De baan zal volgens hem namelijk voor geweldig racen, veel inhaalacties en entertainment gaan zorgen:

"Het is nooit simpel om een Formule 1-wagen te besturen op een circuit dat zo snel is als deze. Ik denk dat dit waarschijnlijk niet de meest opwindende wordt om te rijden. Maar voor jullie kijkers denk ik dat deze race ontworpen is voor goed racen, voor inhaalacties, goed racen, entertainment. En ik denk dat de zondag voor ons enorm opwindend zal zijn. Maar om eerlijk te zijn maakt het me echt niets uit, zo lang we aan de kop zitten."

Alles voor de show

George moest echter wel toegeven dat het vierkantje in Las Vegas weinig inspirerend zal zijn voor de coureurs. Ze zullen immers meer dan genoeg tijd hebben om hun zonden te overdenken op het ellenlange rechte stuk, en de rest van het circuit vergt nu ook niet bepaald al teveel aandacht.

Dat is echter allemaal bijzaak. Belangrijker is dat de F1 een waar circus kan opzetten in LV, net zoals dat in Miami het geval was. De Formule 1 is immers al jaren geen sport meer, maar een entertainmentproduct. En dat betekent dat de organisatie alles zal doen om de show in stand te houden. Daar komen immers de keiharde dollars vandaan.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team