Vasseur: 'Charles Leclerc had elektronisch probleem'

Het Ferrari opperhoofd heeft meer duidelijkheid gegeven over de beschamende uitvaller van Leclerc op de opwarmronde.

Vasseur: 'Charles Leclerc had electronisch probleem'

Nog voor de race goed en wel begonnen was hadden we in Brazilië al een flinke schok. Bij bocht zes stond opeens de Ferrari van Charles Leclerc in de muur. Vanwege niet nader bekende mechanische problemen had de Monegask in de remzone de controle verloren en was hij de baan af gespind. Charles kreeg zijn bolide even weer aan de praat, maart moest alsnog opgeven. Leclerc kon vervolgens op zoek naar een weg naar boven om weer bij de pits te komen.

Computer says no

Van het interview met Charles even later werden we niet veel wijzer over de toedracht van het incident. Het zou een hydraulisch probleem zijn dat niet hydraulisch is er waar hij verder niets over mocht zeggen.

Gelukkig mocht teambaas Fred Vasseur dat na de race wel. Volgens de Fransman was het niet de hydrauliek of de motor, maar het electronische brein van de SF-23 dat kuren had. De auto gaf zichzelf namelijk de opdracht de stuurbekrachtiging en de motor uit te schakelen, waardoor Leclerc stuurloos en met blokkerende achterwielen van de baan schooft:

"Het systeem schakelde de hydrauliek en de motor uit. De reden voor dit bevel van het systeem weten we nog niet omdat de auto nog niet terug is. Maar het was meer een elektronisch probleem. Het probleem was dat hij het 30 meter verder redde en het toen dezelfde situatie waas. Het was beter om te stoppen. Geen manier om te herstellen."

Zeer frustrerend

De elektronische bugs kwamen Ferrari op een heel frustrerend moment. Het team had alles namelijk ingezet op de Grand Prix, die Leclerc vanaf een sterke tweede plaats mocht starten. Nog vervelender is het feit dat de oorzaak van het probleem nog altijd niet duidelijk is. Een misrekening van de computer is immers lastiger op te lossen dan een hydraulisch lek:

"Het is heel frustrerend voor Charles en voor het team. Maar het probleem is ook dat we het hele weekend op strategisch vlak alle moeite in de lange race gestopt hadden, om nieuwe banden te sparen die we niet gebruikt hadden voor de korte, we hadden alles op de lange ingezet, en we haalden de start niet. Het is zeker frustrerend. Hij was meer dan teleurgesteld.

"Nu moeten we kalm blijven om te kunnen begrijpen wat er gebeurd is en enige problemen voor de toekomst te vermijden."

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press