Gespot: de nieuwe Ford Capri!

De opvolger van de iconische sportcoupe wordt al uitvoerig getest. Helaas zal de nieuweling fans van de oude Capri zwaar teleur gaan stellen.

Gespot: de nieuwe Ford Capri!

We leven helaas in nogal fantasieloze tijden. In de muziekwereld, Hollywood en zelfs de mode komen steeds oude, overbekende dingen terug. De autowereld is daarop geen uitzondering.

Een van de grootste voorbeelden van die rebootdrang vinden we bij Ford. Het merk lijkt erop gebrand zoveel mogelijk namen van iconische coupe's uit het verleden op belegen crossovers te plakken. Na de Puma en de Mustang is nu de Capri aan de beurt.

Elektrische Fordswagen

Het naamplaatje van de Capri wordt binnenkort namelijk op de kont van een omgekatte Volkswagen geplakt. Vanwege een kortstondige samenwerking tussen de twee merken heeft Ford namelijk eigen varianten van de ID.4 en ID.5 in de pijplijn.

Afgelopen zomer werd de eerste Fordswagen aangekondigd als de nieuwe Explorer. De Ford-variant van de ID.5 'SUV-coupe' krijgt naar goed gebruik de naam Capri aangemeten. De conculega's van Auto Express wisten een gecamoufleerd exemplaar van de nieuwe Capri op de gevoelige plaat vast te leggen.

Gewoon een VW

De nieuwe Capri wordt net als zijn verstandige broertje niet veel meer dan een ID in een ander jurkje. We hoeven dus geen 'sierlijk' lijnenspel vol referenties naar het origineel te verwachten.

De link met de oude sportcoupe zal niet veel verder gaan dan een setje vaag op de auto geïnspireerde lichtunits, net als bij de Mach-E. Ford heeft nog niet officieel bevestigd dat de ID.5-kloon écht de nieuwe Capri is, maar eerder dit jaar hintte Ford of Europe chef Amko Leenaarts sterk op het hergebruik van nog meer oude namen:

"[Ik geniet] van de spanning tussen iets dat de waarde heeft van een oude naam en de nieuwe interpretatie. Retro-ontwerpen helpen ons niet naar voren. Het gaaat altijd om een compleet nieuwe interpretatie: dat is wat het interessant maakt."

Elektrisch
  • Volkswagen, Ford