Liberty Media CEO biedt excuses aan bij inwoners Las Vegas

Liberty Media opperhoofd Greg Maffei heeft het kennelijk toch te heet onder de voeten gekregen. Na groeiende weerstand tegen de Grand Prix van Las Vegas heeft de Amerikaan zijn excuses aangeboden bij de inwoners van de gokstad.

Liberty Media CEO biedt excuses aan bij inwoners Las Vegas

Al vanaf de aankondiging heeft de Grand Prix van Las Vegas in kwaad daglicht gestaan. Het was immers meteen al duidelijk dat de race over The Strip weinig meer is dan een extreem commercieel circus waarbij toevallig twintig autootjes rondrijden.

De verwachte weerstand vanuit traditionele fans werd langzamerhand gematcht door die van de lokale bevolking. Bij de eerste race die direct vanuit Liberty Media gepromoot en gerund wordt werden er namelijk akelige praktijken op na gehouden.

De organisatie lijkt er alles aan te doen om de race onzichtbaar te houden voor voorbijgangers en er zoveel mogelijk geld uit te slaan. De maffia-achtige chantage van bedrijven, het ophogen van allerlei tarieven en het wekenlang afsluiten van grote toegangswegen is bij de inwoners van Vegas slecht gevallen.

Opgeblazen prijzen

De weerstand tegen het evenement is inmiddels zo groot geworden dat Liberty Media CEO Greg Maffei het nodig vond om te reageren. Tegenover lokale TV-zender FOX 5 stak de fervente benenbreker van wal met een uitleg voor de extreme opgeblazen prijzen. Volgens ome Greg komen al die exorbitante bedragen niet helemaal van Liberty en de Formule 1, maar ook van lokale bedrijven:

"Er zullen 105.000 mensen zijn, dus de schaal daarvan, zelfs voor Las Vegas zal het het grootste evenement zijn dat Las Vegas zal hebben. Een hoop van [de hoge prijzen] komt van, eerlijk gezegd, kosten die niet helemaal van ons komen."

"Ik val onze partners niet af, maar een minimum van vijf nachten in hotels en dingen zoals dat hebben de kosten opgedreven. Niet alles is gewoon de prijzen van de tickets. De ervaring ervan en het feit dat er zoveel vraag is, is wat het aandrijft."

Sorry he

De problemen met de race die Maffei's concern zelf runt zijn dus niet de schuld van dat bedrijf. Toch vindt de Amerikaan welgemeende excuses wel op zijn plaats. Maffei belooft echter dat niet alleen de Formule 1, maar hele omgeving profijt zal hebben van de Grand Prix. Bovendien wordt het na dit moeilijke opstart-jaar alleen maar makkelijker:

"Ik wil me verontschuldigen naar alle inwoners van Las Vegas en we waarderen dat zij de verdraagzaamheid en de wil hebben om ons te tolereren. We zullen ongeveer zoiets als 1.7 miljard dollar aan omzet naar de omgeving brengen."

"Dus het is niet alleen in het voordeel van de fans die willen kijken. We hopen dat dit van groot economisch voordeel is in Las Vegas. We hopen dat dit het meest moeilijke jaar zal zijn met alle bouw die gaande was en het zal makkelijker worden in de toekomst."

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press, NL Beeld / Proshots