Lol: blokkeerhippie probeert soloprotest op de autobahn (video)

Blokkeeracties van openbare wegen werken meestal flink op de zenuwen. Bij een protest op de autobahn ontbrak het echter aan de nodige mankracht...

Lol: blokkeerhippie probeert soloprotest op de autobahn (video)

Wegen blokkeren voor het milieu: het is in sommige kringen een nieuwe volkssport geworden. In Europa en de VS hebben we helaas al talloze protesten mogen meemaken van groepen zoals Extinction Rebellion, Just Stop Oil, Insulate Britain en Die Letzte Generation.

De volgers van de Grote Greta zorgen dikwijls voor veel oponthoud en irritatie. Zo ook in ons eigen koude kikkerlandje. De effectieve, wekenlange blokkade van de A12 bij Den Haag blijkt echter een uitzondering te zijn.

Éénvrouwsprotest

Dat het allemaal een stuk slechter georganiseerd kan worden bewijst een dame in Duitsland. De milieuactiviste liep moedig de autobahn op om een standaard protest af te trappen. Ze was alleen even iets vergeten: een blokkeeractie werkt alleen als je de weg ook daadwerkelijk blokkeert. En dat lukt je niet in je eentje.

De plaatselijke politie maakte dan ook in recordtijd korte metten met de levensgevaarlijke actie.

Denkbeeldige steun

Het is ons niet helemaal duidelijk wat nou precies de insteek was van het soloprotest. Wellicht had de klimaclown even verkeerd in haar agenda gekeken, of was ze zo doorgeslagen dat iemand haar opzettelijk op het verkeerde been gezet had. Een derde en meest waarschijnlijke optie is dat ze zich gesterkt voelde door haar denkbeeldige vrienden en Moeder Aarde. Helaas voor haar had dat weinig effect.

Algemeen
  • NL Beeld / Avalon, NL Beeld / Regiofotografie, NL Beeld / Abaca Press