Logan Sargeant weet nog steeds niet of hij mag blijven 

De enige Amerikaan op de huidige grid heeft nog steeds geen idee of hij een toekomst heeft in de Formule 1. Sargeant hoopt dat zijn recente vorm voldoende is voor Williams om hem aan te houden.

Logan Sargeant weet nog steeds niet of hij mag blijven

Ondanks het recente geroezemoes tussen Christian Horner en Lewis Hamilton was er dit jaar weinig te beleven op silly season-gebied. Afgezien van de swaps bij AlphaTauribleef iedereen gewoon op zijn plek zitten.

De grid voor volgend jaar werd daardoor al vrij vroeg bepaald, op één man na. In de aanloop naar de seizoensfinale in Abu Dhabi heeft Williams-rookie Logan Sargeant nog altijd geen contract voor 2024.

Schadekoning

Sargeant werd dit jaar als nummer vier in de Formule 2 binnengehaald door Williams als vervanger van racelegende Nicholas Latifi. Als eerste Amerikaan met een fulltime stoeltje sinds 2006 stond de druk er vol op bij de 22-jarige Florida Man.

Dat vertaalde zich naar bijzonder goede resultaten. Helaas niet in het wereldkampioenschap, maar het schadekampioenschap. Sargeant wist met een bijna griezelige regelmaat chassis af te schrijven met harde crashes. Het kostte het bescheiden Williams-team letterlijke miljoenen.

Klein lichtpuntje

In de slotfase van het seizoen was er toch een lichtpuntje voor Logan. Door de diskwalificaties voor Lewis Hamilton en Charles Leclerc scoorde hij in Austin zijn eerste en enige punt van het seizoen. Sinds Japan zijn de grote brokken bovendien uitgebleven, al moest hij in Qatar opgeven vanwege uitdrogingsverschijnselen. De lichte plus in de laatste paar races geeft volgens Sargeant echter nog altijd geen garantie dat zijn contract verlengd wordt:

"Het is een goede vraag [of het genoeg was] - eerlijk gezegd weet ik het niet. Maar voor mij is het gewoon een geval van alles race bij race nemen. Ik heb het gevoel dat het allemaal veel beter geworden is wat betreft mijn rijden in de afgelopen weet ik hoeveel races. Ik probeer gewoon zo goed mogelijk mijn werk te doen. En ik denk dat met hoe het de laatste tijd gaat, ik geen problemen zie."

Viva Las Vegas

Ondanks het moeilijke seizoen en alle druk heeft Logan toch een goed moment om op terug te kijken. In de kwalificatie voor Las Vegas eindigde hij namelijk op een sterke zevende plaats, twee tienden achter teamgenoot Alex Albon. In de race kon hij geen vuist maken en gleed hij af naar P16, maar dat maakt voor de Amerikaan niet uit. Zelfs als hij er volgend jaar niet bij is heeft hij iets om trots op te zijn:

"[Ik zou] zeker de quali in Vegas kiezen, zeker. Ik kreeg het eindelijk voor elkaar in drie kwalificatiesessies. Dat was heel mooi. Geholpen door het feit dat we een snelle auto hadden in Vegas, zeker. Maar dat was echt het hoogtepunt."

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press, NL Beeld, Proshots