Hamilton ontkent Red Bull-sollicitatie: 'Compleet onwaar'

De uitspraken van Christian Horner over de sollicitatie van Sir Lewis bij Red Bull zijn je reinste onzin, aldus Hamilton. De Brit meent dat Horner juist degene was die hém een berichtje stuurde.

Hamilton ontkent Red Bull-sollicitatie: 'Compleet onwaar'

Op de valreep heeft het seizoen van 2023 nog een beetje drama meegekregen. In de aanloop naar de seizoensfinale in Abu Dhabi liet RBR-chef Christian Horner zich namelijk ontvallen dat hij eerder in het jaar contact gehad zou hebben met niemand minder dan Lewis Hamilton.

De Mercedes-kopman zou hem gepolst hebben over een mogelijk stoeltje naast aartsrivaal Max Verstappen. Daarnaast zou Hamilton gebuurt hebben met Ferrari-voorzitter John Elkann. Lewis zou wanhopig op zoek zijn geweest naar alternatieven toen duidelijk werd dat de zeropod Mercedes wederom niet competitief zou zijn.

Niets van waar

De voorzet van Horner kwam uiteraard aan bij Hamilton in het persvierkantje van Abu Dhabi. Tegenover Canal+ verklaarde Lewis dat er helemaal niets waar was van het verhaal van het Red Bull-opperhoofd. Hamilton had niets gestuurd, maar wás iets toegestuurd. Horner had echter een oud nummer te pakken, waardoor Lewis hem pas na een paar maanden kon afwijzen:

"Ik bedoel het is compleet onwaar, ik heb al heel lang niet met Christian gesproken, en zover ik weet heeft niemand van mijn team met ze gesproken. Hij nam echter eerder dit jaar contact met mij op via mijn oude telefoon en ik zag het niet tot veel later in het jaar."

"En ik zei gewoon 'Sorry, ik gebruik deze telefoon niet meer' en ik feliciteerde hem met het geweldige werk dat hij geleverd heeft, en ik hoop dat ik snel met jullie kan concurreren. Dat is alles wat het was, dus ik begrijp niet echt waar hij over praat. "

Max wil het niet

Hamilton snapt verder niet zo goed wat de bedoeling is van Horner met zijn uitspraken. De Brit vermoedt dat het allemaal een beetje show is om de paddock op te schudden. Bovendien zou Max hem nooit als teamgenoot willen hebben:

"Hij nam eerder in het jaar contact met me op om me te ontmoeten. Maar dat is het. Ik weet het niet zeker, ik denk dat hij gewoon voor onrust probeert te zorgen. Ik denk niet dat [Max] mij als teamgenoot zou willen hebben."

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press