Max Verstappen is óók zat van het Wilhelmus (video)

Alles gaat een keer vervelen, óók als je Max Verstappen heet. Een clip van zijn simracestream bewijst dat de Nederlander het aanhoren van zijn eigen volkslied ook wel een beetje zat is.

Max Verstappen is óók zat van het Wilhelmus (video)

Door de gemiddelde DTS-fan zou het Wilhelmus zomaar gezien kunnen worden als de titelsong van de Formule 1. Vanwege de extreme dominantie van Max Verstappen werd het Nederlandse volkslied immers maar liefst 19 van de 22 keer gespeeld. Alleen het Oostenrijkse volkslied (voor Red Bull) kwam vaker voor dankzij de twee overwinningen voor Sergio Pérez.

Max is er zat van

De routine waarmee het lied gedraaid werd wekte in sommige kringen al de nodige irritatie op. Uit een nieuwe clip blijkt dat Max tot onze verbazing tot die kringen behoort. Nu de Formule 1 in de winterstop zit vermaakt de regerend wereldkampioen zich met simraces, die hij live streamt op Twitch.

Tijdens zo'n race besloten zijn teamgenoten zijn 'favoriete' nummertje op te zetten. Verstappen kon dat gebaar echter niet bepaald waarderen.

Een beetje afwisseling

Aangezien het reglement voor 2024 stabiel blijft hebben we slecht nieuws voor Max. Door de sterke vorm van Red Bull zal hij het Wilhelmus komend seizoen waarschijnlijk nog veel vaker moeten gaan aanhoren.

Zijn enige hoop is dat Ferrari, McLaren, Mercedes en Aston Martin met een sterkere bolide komen om hem de nodige afwisseling te geven. De kans dat de rangorde volledig omgegooid zal worden is echter vrij klein.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press, NL Beeld / Proshots