Alonso test bijzondere Aston Martin

Fernando weet zich goed te vermaken in de winterstop. Op het circuit van Aragon deed hij een leuk uitje met een bijzondere Aston Martin.

Alonso test bijzondere Aston Martin 

Fernando Alonso is er niet vies van om van allerlei vormen van motorsport te snoepen. Tijdens zijn F1-pauze reed hij immers mee bij de Dakar Rally, 24 uur van Le Mans en de Indy 500.

Bij zijn terugkeer in de koningsklasse hield de ervaren Spanjaard zich gedeisd, zelfs nadat hij ingelijfd werd bij Aston Martin. Nu de winterstop aangebroken is heeft 'Nando echter toch even een selectie gemaakt uit de catalogus van de Britse sportwagenbouwer. Voor een bedrijfsuitje van zijn managementbedrijf wist Alonso namelijk een heuse DTM-bolide te strikken.

Vantage DTM

De Vantage DTM ontstond in 2019 door het plotselinge vertrek van Mercedes uit het kampioenschap. Mercedes-preparateur HWA wist via de deal met Aston Martin het chassis en de motoren voor Mercedes alsnog in te zetten voor het nieuwe Class 1-tijdperk. De 'Aston Martin' kreeg daardoor een tweeliter turbo viercilinder met 610 pk onder de kap.

Onder de vlag van R Motorsport werden vier auto's ingezet voor Paul di Resta, Jake Dennis, Daniel Juncadella en Ferdinand Habsburg. De wagens waren echter niet competitief. Door een gebrek aan budget was 2019 meteen het eerste en laatste seizoen voor de Vantage. Een zesde plek voor Juncadella op de Norising was het hoogtepunt.

Voor de lol

Voor Alonso en co maakte de weinig indrukwekkende voorgeschiedenis van de Vantage DTM echter helemaal niets uit. De test was namelijk puur voor de lol. Nu de DTM onder GT3-regels verreden wordt is er voor de Aston immers geen thuis meer. Veel meer dan een interessante trackday-machine zal de auto nooit meer worden.

Formule 1
  • Fernando Alonso