Leclerc en Hamilton: 'Ferrari kan het ook wel zonder Newey'

Charles Leclerc en Lewis Hamilton vinden het jammer dat Adrian Newey niet naar Ferrari komt, maar ze denken wel dat het team het ook zonder hem aankan.

Ferrari

Voordat Adrian Newey bij Aston Martin werd aangekondigd, leek het er lange tijd op dat de topontwerper naar Ferrari zou gaan. De bekroonde technicus voerde uitgebreide gesprekken met het Italiaanse team, maar zo ver kwam het uiteindelijk niet. Jammer voor Ferrari, maar in de persconferenties voorafgaand aan de Grand Prix van Azerbeidzjan geven de Ferrari-coureurs van volgend jaar aan dat het niet het einde van de wereld is.

“Ik ben niet zozeer teleurgesteld”, vertelt Charles Leclerc. “Ik zou alleen teleurgesteld zijn als we het niet hadden geprobeerd. We hebben met hem gesproken en uiteindelijk heeft hij zijn keuze gemaakt. Ik respecteer zijn keuze om naar een ander team te gaan. In Ferrari hechten we altijd meer waarde aan de groep dan aan een individu. Natuurlijk is hij wel Adrian Newey en het is geweldig wat hij allemaal heeft bereikt. Maar we hebben ook geweldige mensen bij Ferrari en ik geloof volledig in de groep. Ik ben ervan overtuigd dat we alles hebben om weer terug te komen aan de top.”

LEES OOK: Hoe Aston Martin voor elkaar kreeg wat de andere teams niet lukte

Leclerc’s toekomstige teamgenoot Lewis Hamilton kan het daar alleen maar mee eens zijn. In het verleden sprak Hamilton nog wel uitgebreid over hoe goed het zou zijn om met Newey samen te werken - waarschijnlijk in een poging de ontwerper over te halen naar Ferrari te komen - maar die lofzang laat hij nu een beetje los.

“Ik heb inderdaad gezegd dat het een eer zou zijn om met Adrian te werken, maar ik heb ook het voorrecht gehad om met twee titelwinnende teams samen te werken waar ze geen Adrian hadden. Ik denk dat elk team zich gelukkig mag prijzen met hem. Maar uiteindelijk moet hij doen wat het beste is voor hem. Het verandert niets voor mij. Mijn doel, mijn focus met deze transfer, is onveranderd gebleven. Ik geloof nog steeds 100% dat we erg veel kunnen doen samen.”