Nee toch? Formule 1 registreert 'Grand Prix van Chicago' 

De eindeloze stroom stratencircuits gaat doorr. Tegen beter weten in heeft de Formule 1 namelijk de naam 'Grand Prix of Chicago' vastgelegd.

Nee toch? Formule 1 registreert 'Grand Prix van Chicago' 

Onder de vleugels van Liberty Media is de Formule 1 druk bezig zich om te vormen tot een gigantische commerciële draak. Met Las Vegas en Miami voorop wordt er campagne gevoerd voor het neerzetten van zoveel mogelijk Grand Prix in aantrekkelijke wereldsteden. Traditionele circuits leveren nu eenmaal minder op.

Bovendien moet de Amerikaanse markt voor eens en voor altijd écht veroverd gaan worden. Liberty en Formule One Management denken kennelijk twee vliegen in één klap te slaan door een vierde race in de States te introduceren: de Grand Prix van Chicago.

Grand Prix of Chicago

Chicago kennen we als het toneel van films als The Dark Knight, basketbalteam Chicago Bulls, ijskoude winters en de status als moordhoofdstad van Amerika. Die opsomming gaf Liberty en FOM blijkbaar het idee om er een glamoureuze F1-show op te tuigen.

De organisatie heeft namelijk patent aangevraagd op de naam 'Formula 1 Grand Prix of Chicago'. De titel zal ongetwijfeld verleend gaan worden aan een ongeïspireerd stratencircuit a la Madrid.

Zes keer is scheepsrecht

Nigel Mansell leidt teamgenoot Elio de Angelis in Dallas, 1984.

Chicago is de zesde Amerikaanse stad die op koers ligt om een Grand Prix aangemeten te krijgen. Long Beach, Las Vegas, Detroit, Dallas en Phoenix gingen The Windy City al voor.

Er is verder nog niets bekend over de layout van het circuit, de datum en welke race Chicago van de overvolle kalender zal gaan stoten. Zoals we inmiddels gewend zijn zal het waarschijnlijk ten koste gaan van een geliefd ouderwets circuit.

Formule 1
  • NL Beeld / Avalon, NL Beeld / PA Images