Wolff wil Verstappen lokken als vervanger Hamilton: 'De bal ligt bij ons'

Ja, dat lees je toch echt goed. Toto Wolff staat er open voor om Max weg te jatten bij Red Bull Racing. Door voor 2026 de beste auto te bouwen hoopt Wolff de Nederlander aan te zullen trekken.

Wolff wil Verstappen lokken als vervanger Hamilton: 'De bal ligt bij ons'

Het zijn rumoerige tijden bij Mercedes. Na het verlies van allerlei belangrijk technisch personeel aan onder andere Red Bull werd het team recent verrast door de exit van golden boy Sir Lewis Hamilton.

Na twaalf seizoenen voor Mercedes gaat de Brit het voor 2025 nog even proberen bij Ferrari. De ongelukkige timing van Hamilton's vertrek heeft voor de nodige kopzorgen gezorgd bij de toko van Toto. Vooralsnog is er immers nog geen duidelijke opvolger klaargestoomd.

Toto en Susie Wolff bij de premiere van Ferrari.

Maximale verleiding

Kort na de aankondiging van Hamilton's vertrek werd Wolff door PlanetF1 bevraagd over de alternatieven. Daarbij werd Hamilton's aartsrivaal Max Verstappen ook even aangehaald. De Nederlander staat officieel nog onder contract bij Red Bull Racing tot 2028, maar zou via een exit-clausule wellicht alsnog op vrije voeten kunnen komen. Aangezien Red Bull voor 2026 voor het eerst een eigen motor zal moeten bouwen is er een aanzienlijke kans dat het team de nu zo dominante positie verliest. Wolff hoopt in dat geval een goed alternatief te kunnen bieden voor Max:

"We zullen altijd proberen om de best mogelijke combinatie in onze auto te krijgen en deze gesprekken op te zoeken. Je kunt zien hoe snel de situatie kan veranderen. Tegelijkertijd respecteren we bestaande contracten."

"Coureurs willen altijd in de snelste auto zitten. Het is aan ons om te laten zien dat we de snelste auto kunnen bouwen - niet alleen op de korte en middellange termijn, maar ook voor de lange termijn. Dit zal leiden tot kansen. De bal ligt bij ons."

Vrolijk met pensioen

Toto's hoop zal waarschijnlijk echter tevergeefs zijn. Verstappen heeft al meerdere keren aangegeven niet meer mee te willen rijden in de Formule 1 als hij niet meer competitief kan zijn. Hij heeft alles immers al bereikt binnen de sport. Daarnaast heeft de nu drievoudig wereldkampioen aangegeven weinig trek te hebben in de reglementen voor 2026.

Als de Red Bull-Ford RB22 hem niet zint zal hij dus waarschijnlijk met pensioen gaan en vrolijk instappen bij andere klasses. Een Le Mans-avontuur met Fernando Alonso en Sebastian Vettel staat immers nog steeds op de planning.

Formule 1
  • Mercedes-Benz, NL Beeld / Avalon, Red Bull Content Pool