'F1 heeft serieuze plannen voor Grand Prix van Noord-Amerika'

De Formule 1 zet volgens bronnen toch door met een race in moordhoofdstad Chicago. De Grand Prix van Noord Amerika moet de positie van de sport in de VS nog verder gaan versterken.

'F1 heeft serieuze plannen voor North American Grand Prix in Chicago'

De Formule 1 staat op een groot keerpunt. Onder de directie van commerciële rechtenhouder Liberty Media wordt de sport immers steeds meer omgevormd tot een lucratief entertainmentproduct.

Naast het 'kijkcijferkanon' dat Sprint Shootout heet is één van de grootste speerpunten van die campagne de toevoeging van steeds meer zielloze straatraces in grote wereldsteden. Rondjes rijden door een toeristische trekpleister levert immers meer op dan een afgelegen circuit. Na de recente inschrijving van Madrid staan steden als London, Nice en Osaka te popelen om zich bij de kalender te kunnen voegen.

Alle pijlen op Amerika

De focus van Liberty Media ligt echter nog altijd op de grotendeels onontgonnen Amerikaanse markt. Met Miami, Austin, Las Vegas, Montreal en Mexico-Stad heeft de F1 al vijf races op het continent, maar teveel is nooit genoeg. Ondanks het aantal Grand Prix en de populariteit van Drive To Survive is er nog altijd veel winst te boeken in de VS.

In een poging een nog groter percentage van de markt te veroveren werden New York en Chicago al aangedragen als de volgende slachtoffers. In beide gevallen ontkende F1 CEO Stefano Domenicali echter dat er serieuze plannen lagen, ondanks het feit dat de registratie van de naam 'Chicago Grand Prix' recent door de F1 aangevraagd was. Volgens de bronnen van Fastest Pitstop is er bewijs dat de race in Chi-Town er alsnog zal komen.

Grand Prix van Noord Amerika Chicago Festival

Vanwege problemen met de registratie van 'Chicago Grand Prix' zou het evenement de naam 'North American Grand Prix' of zelfs Chicago Festival Grand Prix' mee gaan krijgen. Het vaak bijzonder koude en winderige weer rond Chicago zou een datum in de periode eind april tot midden juni een noodzaak maken.

In een poging de logistieke lijnen zo kort mogelijk te houden zou de race voor of na de Grand Prix van Canada gepland worden. Hoe het circuit er precies uit zal zien is nog niet bekend, maar met het oog op de laatste paar toevoegingen (Miami, Las Vegas, Madrid) kunnen we wel een gokje wagen.