Kies maar: drie keer Mercedes-AMG bij Domeinen 

Onze favoriete overheidsdienst heeft dit keer niet één, maar maar liefst drie dikke AMGs in de aanbieding. Voor welke mate van waanzinnigheid kies jij?

Kies maar: drie keer Mercedes-AMG bij Domeinen 

Het is weer raak bij de Dienst Domeinen Roerende Zaken. De handelsarm van de belastingdienst heeft dit keer een trio dikke Mercedes-AMGs met een ietwat schimmig verleden in de aanbieding. Voor een prikkie kun je dus met een vette Duitser thuiskomen.

Ondanks de gedeelde labels kunnen de auto's eigenlijk niet meer van elkaar verschillen. We nemen de drie opties allemaal even met je door.

1 | C43 AMG 4Matic (2016)

We beginnen relatief bescheiden met een instapmodelletje. De C43 AMG is immers eigenlijk een 'AMG Light', het equivalent van een Audi S- of BMW M Performance-model. Onder de kap vinden we dan ook geen vette V8, maar een relatief bescheiden drieliter V6. Met behulp van een set turbo's levert het blok een nog altijd gezonde 367 pk en 521 Nm. Een negentraps automaat verdeelt het vermogen over alle vier de wielen, wat een 0-100 sprint in 4,7 seconden mogelijk maakt.

Het exemplaar van Domeinen stamt uit 2016, en is daarmee één van de eerste van zijn soort. De C43 begon in 2015 immers als de C450. Voor de verandering heeft de C een geldige Nederlandse kenteken én APK tot september, ondanks dat hij kennelijk van de import afkomstig is. Met 150.628 kilometer op de klok is de Merc in ieder geval goed gebruikt. Een donkergrijs exterieur en zwart interieur maken de auto bovendien de meest bescheiden van het trio.

2 | S63 AMG 4Matic Cabriolet (2017

Bij de tweede optie schieten we meteen een paar segmenten omhoog. We springen namelijk van een C AMG Light naar een volbloed S AMG. Dat betekent dat er geen bemeten V6, maar een 5,5 liter twin turbo V8 onder de kap te vinden is.

Dat levert 585 pk en maar liefst 900 Nm aan koppel op. Ondanks een gewicht van 2080 kilo kan de grote boze motorboot in slechts 3,8 seconden de 100 kilometer per uur bereiken. Een zeventraps automaat en 4Matic vierwielaandrijving zorgen dat dit in alle comfort en veiligheid gebeurt.

De S63 van Domeinen staat helaas nog op Duits kenteken. Je zult dus even een bezoekje moeten brengen aan de RDW. Gelukkig is de kilometerstand met 45.872 kilometer opvallend laag, zeker voor zo'n gigantische kilometervreter.

De gelukkige koper kan dus nog wel even vooruit met de massieve cabrio. Het rood lederen interieur geeft de verder vrij bescheiden uitgevoerde auto bovendien het nodige cachet.

3 | G63 AMG Brabus 800 replica (2021)

Last but not least hebben we het meest extreme en onzinnige voorbeeld van een AMG. De G63 is van zichzelf al een bizar idee: een oude terreinwagen met de grootst mogelijke en meest krachtige motor die je kunt vinden. Bij de latere edities krijg je de beschikking over de overbekende vierliter twin turbo V8, dit keer uitgevoerd met 585 pk en 850 Nm. Dat stelt de forse zeecontainer in staat om binnen 4,2 seconden de honderd te halen, ondanks een gewicht van bijna 2,5 ton.

De bolide die Domeinen in de aanbieding heeft tilt de waanzinnigheid van de G63 AMG naar een nog veel hoger plan. De auto is namelijk uitgevoerd met de bodykit en motorplaat van een Brabus 800. Volgens de overheid is de auto echter niet bekend bij Brabus. We hebben dus te maken met een replica.

Het grijze exterieur wordt aangevuld met pijnlijk fel geeloranje leer aan de binnenkant. De blauwpaarse moodverlichting maakt de wansmaak compleet.

De 'Brabus' moet nog even op bezoek bij de RDW, aangezien hij op Duits kenteken staat. De kilometerstand is met 29.724 kilometer lekker laag. Mocht je de koning van de McDrive uit willen hangen, dan is er waarschijnlijk geen betere optie.

Cargasm
  • Dienst Domeinen Roerende Zaken