Christian Horner op het matje bij FOM en FIA na gelekte berichten 

De soap rond Horner's horniness is kennelijk nog lang niet voorbij. Na het lekken van vermeende seksueel getinte berichtgeving en beeldmateriaal moet de Red Bull-chef zich verwantwoorden bij de FIA en FOM.

Christian Horner op het matje bij FOM en FIA na gelekte berichten 

De situatie rond Christian Horner leek zo kort voor de start van het nieuwe seizoen opgelost te zijn. Het interne onderzoek naar zijn gedrag tegenover zijn vrouwelijke personal assistant was immers afgerond, en de aanklacht van grensoverschrijdende handelingen was door Red Bull GmBH verworpen.

Recent werd er echter alsnog olie op het vuur gegooid met een Google Drive-folder. Deze zou vol zitten met vermeende whatsapp-gesprekken tussen Horner en zijn PA. De bestanden werden gelekt naar een grote groep journalisten, rivaliserende teambazen, Formula One Management en de FIA.

PR-nachtmerrie

Er is tot nu toe nog niet bewezen of de bestanden authentiek zijn. Dat verandert echter niets aan de nieuwe PR-nachtmerrie voor Horner, Red Bull Racing, Red Bull GmBh, de FIA en de Formule 1 in het algemeen.

In een poging grip op de situatie te krijgen zijn F1-CEO Stefano Domenicali en FIA-president Mohammed Ben Sulayem met elkaar in conclaaf gegaan. Na een vergadering onderling hebben beide mannen individueel een afspraak gepland met Horner himself. Het onderwerp laat zich raden.

Hoe verder?

Het is uiteraard niet bekend wat er precies besproken zal worden bij de meetings. Ook zijn de eventuele vervolgstappen - als die al nodig geacht worden - niet duidelijk. Even gezellig bijkletsen zal er waarschijnlijk niet bij zijn.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Formule 1
  • NL Beeld / PA Images