D66-Jugend: fuck 100 km/u, 90 is hard zat

'Vlug, roep iets raars, nu de discussie nog heet is!' ~ De jongerenbeweging van D66, vandaag. Die hele stikstofdiscussie begint aardig op een potje overtroeven met een lagere Vmax te lijken...

Enorm deugen

Eigenlijk wilden we er geen aandacht aan besteden, maar het is een Orpheus en Eurydiceaanse uitdaging. Je wilt niet omkijken, maar toch doe je het. De stikstof- / maximumsnelheid-discussie begint in Nederland steeds kolderiekere vormen aan te nemen, met als nieuw dieptepunt het proefballonnetje van de Jonge """Democraten""" voor een Vmax van 90 km/u op de autosnelweg. Wie biedt er minder?!

De motivatie van de Jettens-in-spe: de luchtvervuiling en geluidshinder worjden minduuuuuhr, en ook nemen de verkeersdoden af omdat het supertje veilig wordt als niet iedereen meer rijdt alsof ze Lewis Hamilton zijn. "Nu het kabinet toch aan het schuiven is met de maximumsnelheid kunnen ze beter gelijk doorzetten", zo zegt JD-voorzitter Annabel Broer. Wel een beetje een rechtse naam trouwens, 'Annabel'.

Nou gefeliciteerd, deugneuzen, jullie hebben je aandacht gehad. Ga nu maar een ijsje halen en laat de grote mensen hun werk doen. Oh, en niet meer in een vliegtuig stappen hè: dat levert namelijk ook luchtvervuiling en geluidshinder op. Update. D66-leider Jetten ziet niets in 90 km/u. 

Nieuws
  • TPO.nl