Max Verstappen: Goede kans in Brazilië

Red Bull Racing heeft goede kansen in Brazilië volgens Max Verstappen. De Nederlandse coureur was gisteren even in het land om zijn sponsor Exact te bezoeken en sprak over de GP van Amerika en keek vooruit naar de GP van Brazilië.

Max Verstappen

Het resultaat van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten afgelopen zondag stemt de Limburger positief voor de race in Brazilië. Vorig jaar was hij op weg naar de overwinning in São Paulo tot hij Esteban Ocon tegenkwam die roet in het eten gooide. Goed, dat verhaal is bekend.

Zondag ging het in Austin goed en leek Verstappen op weg naar een tweede plaats, doordat hij steeds dichter bij Lewis Hamilton kwam. Een gele vlag, veroorzaakt door een van de wagens van HAAS voorkwam echter dat Verstappen Hamilton kon inhalen. De Limburger meent zelf dat hij, als er geen vlag was geweest, Lewis Hamilton had kunnen passeren. Een vraag daarover bij sponsor Exact beantwoordde hij: "Ja, dat denk ik wel. Maar helaas heb je soms pech, dat hoort bij het racen."

Hij vermeldde ook nog dat zijn auto in de vijfde ronde aanmerkelijke schade aan de vloer had opgelopen: "We kwamen er uiteindelijk achter dat we in ronde vijf iets geraakt hadden of dat er iets was afgebroken. Normaal gesproken verlies je dan veel rondetijd, omdat de balans van de auto dan verstoord is. Het was uiteindelijk dus een prima race."

Met het resultaat in Texas in zijn achterhoofd is Max positief over zijn kansen in Brazilië: "Na een paar lastige weekenden gaat het weer beter, en ik denk dat we in Brazilië zeker voor een podium kunnen vechten."