Allemachies: Ford Mustang Mach-E is een SUV

Ford gaat ook op het elektrische pad en heeft daarvoor de Mustang aangewezen. Een klassieke sportwagen wordt het echter niet, de Ford Mustang Mach-E is een vierdeurs SUV. Ford benadrukt echter dat de auto gespierd is en een "adembenemende rijbeleving" geeft.

Ford Mustang Mach-E

Het lijkt erop dat de meeste automerken ervoor kiezen om de populaire SUV's als eerste om te bouwen tot elektrische auto's. Niet gek natuurlijk, want met verbrandingsmotoren zijn de grote machines enorme vervuilers, dus uitstootloos is er veel winst te behalen. Daarnaast is er veel meer ruimte om batterijen te verstoppen in de terreinwagen-achtigen.

Ford doet ook mee in de club waar Audi de e-tron heeft, Mercedes de EQC en Tesla de Model X. De Amerikanen kiezen ervoor om het label Mustang op te handen aan de wagen. Wellicht is dat een methode om de MAGA-rednecks te overtuigen dat een ICE (internal combustion engine, ofwel verbrandingsmotor) echt nergens voor nodig is.

Hoe dan ook, de Mustang Mach-E is inderdaad een sportief gelijnde auto. De designers hebben gekeken naar de iconische vormgeving van de Mustang-coupé en hebben de styling overgebracht naar de Mach-E. We zien vooral aan de achterkant een familie-'gezicht'. Vooraf doet het meer denken aan een Mondeo zonder grille.

In het interieur doet vooral het grote touchscreen denken aan een Tesla. Verder ziet het eruit als een sportieve, maar comfortabele reis-SUV.

Prestaties

De belangrijkste vraag die iedereen stelt bij een Mustang is: hoe hard kan 'ie? Bij een elektrische auto is de vraag: hoe ver kan hij? Beide vragen hebben een geruststellend antwoord. De WLTP-range van de Mach-E is 600 kilometer. De auto heeft (optioneel) vierwielaandrijving en levert dan 337 pk. Uiteraard is er ook een sterkere GT-versie. Die 465 pk en 830 Nm koppel. De GT accelereert in minder dan vijf seconden naar 100 kilometer per uur. Allemaal net iets minder dan deze elektrische Mustang.

Het is de vraag wanneer we de eerste Mach-E om een boom gevouwen terugzien